Dødsulykke i Sverige

Sara (19) overlevde dødskrasjen: Fører ruspåvirket

Tre personer døde i ulykken som rystet Sverige i slutten av april. Nå har politiet avsluttet etterforskningen.

DØDSULYKKE: Tre personer mistet livet i trafikkulykka på Riksvei 205 mellom Degerfors og Karlskoga den 23. april år. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen
DØDSULYKKE: Tre personer mistet livet i trafikkulykka på Riksvei 205 mellom Degerfors og Karlskoga den 23. april år. Foto: Alex Ljungdahl / Expressen Vis mer
Publisert

De tre vennene Olivia Högberg (18), Ammar Almasri (26) og Sara Trulsen Edström (19) hadde akkurat kjørt fra Degerfors i retning Karlskoga for å hente en venn fredag 23. april, da en bil kom mot dem i samme kjørefelt.

Bare Edström overlevde den alvorlige bilulykken. Hun lykkes å ta seg ut av bilen tross alvorlige skader.

Politiet opplyste den gang at kollisjonen skjedde i forbindelse med en forbikjøring i høy hastighet. Sjåføren i den andre bilen, en 35 år gammel mann, er blant de tre omkomne.

Mandag kom analysesvarene etter ulykken, som ifølge Nya Wermlands-Tidningen viser at 35-åringen var ruspåvirket på ulykkestidspunktet. Det er også funnet spor av narkotiske stoffer i blodet.

Kjørte uten førerkort

Politiet har kunnet konstatere at de tre vennenes bil kjørte i 70 kilometer i timen da kollisjonen inntraff. Føreren var ikke påvirket av alkohol eller narkotiske stoffer.

De tror at 35-åringen passerte en fotoboks noen minutter før ulykken.

- Det finnes ingen bilder av ham, men vi har indikasjoner på en bil som kjører 133 kilometer i timen to minutter før ulykken inntreffer litt lenger sør, sier etterforskningsleder David Askeröd til avisa.

Føreren er tidligere dømt for alvorlige trafikkforseelser og hadde ikke førerkort da ulykken inntraff. Etterforskningen legges nå ned, da mannen allerede er død.

- Leit å høre

- Det er veldig leit å høre, men det finnes ingenting jeg kan gjøre med det, sier Sara Trulsen Edström til NWT om analyseresultatene.

Edström kom fra ulykken i live, men brakk begge føttene, bekkenet, brystbenet og langfingeren. Hun har operert tynntarmen og en av hendene, og i den andre hånda var håndleddet forstrukket.

Hun er nå utskrevet fra sykehuset, og fokuserer på å bli frisk fra skadene så snart som mulig.

- Jeg har ikke kunnet flytte hjem på grunn av trappene, ettersom jeg ikke kommer inn. Så nå bor jeg midlertidig i en omsorgsbolig. Men om to uker får jeg ta av gipsen på beina, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer