Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sara (21) hadde billetter til Ariana Grande-konserten - ble drept i London-terroren

Sju ble drept og 48 skadd i London-terroren. 

SAVNET: Familie og venner har ikke fått tak i Sara Zelenak siden terrorangrepet i London lørdag kveld. Nå skal de ha fått dødsbudskapet, ifølge Sky News. Foto: Facebook
SAVNET: Familie og venner har ikke fått tak i Sara Zelenak siden terrorangrepet i London lørdag kveld. Nå skal de ha fått dødsbudskapet, ifølge Sky News. Foto: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien til 21 år gamle Sara Zelenak (21) har vært forberedt på det verste, siden de ikke har klart å få kontakt med 21-åringen siden terrorangrepet fant sted i London lørdag kveld.

Nå bekrefter familien at Sara er en av dødsofrene for den meningsløse terroren som rammet Storbritannia i helgen, ifølge Sky News.

- Sara Zelenak er bekreftet død. Det ble bekreftet av DNA-prøver. Takk til alle sammen for deres overveldende støtte og kjærlighet, skriver 21-åringens mor Julie Wallace på Facebook, ifølge News.com.au.

Australske Zelenak jobbet som barnepasser i London, og skal angivelig sist ha blitt sett på London Bridge da angrepet fant sted, skriver ABC Australia.

Ifølge Sydney Morning Herald har ikke familie og venner fått tak i henne over telefon etter at hun ble separert fra vennene sine da en varebil traff flere fotgjengere på London Bridge.

Hadde billetter til Grande-konserten

Da dattera fortsatt var savnet, fortalte Julie Wallace den australske radiokanalen 97,3FM at dattera egentlig hadde billetter til Ariana Grande-konserten i Manchester for to uker siden - der 22 personer ble drept av en selvmordsbomber.

- Hun skulle ha vært på den konserten, sier Wallace til radiokanalen - uten å utdype hvorfor hun ikke kom seg på konserten.

Ifølge Wallace var dattera også på Westminster-brua i London dagen før angrepet som kostet flere menneskeliv for snart tre måneder siden.

- Hun var der dagen før, på nøyaktig det samme stedet der angrepet fant sted, sier Wallace videre.

LIVREDDE: I videoen hører du flere skudd bli avfyrt, før mennesker begynner å løpe for livet. Amatørvideoen er filmet fra en leilighet i nærheten av Borough Market da politiet skal ha aksjonert. Video: AP Vis mer Vis mer

Ifølge avisa pleide Zelenak å snakke med mora si i Brisbane på telefonen hver dag, og en rekke venner og familiemedlemmer har gått ut med savnet-meldinger på Facebook.

- Forferdelig

Zelenaks stefar Mark Wallace sa til news.com.au på mandag at familien ikke har fått tak i 21-åringen.

- Jeg føler meg forferdelig. Jeg klarer ikke tenke. Myndigheter i London kan ikke gi noe informasjon, de er i full terrorberedskap, så det er ikke mulig å få ut noe informasjon. Hun har vært borte i 48 timer og ingen har sett eller hørt fra henne, sier Wallace.

Nå skal familien altså ha fått dødsbudskapet.

Nyheten kom dagen etter at det ble bekreftet at australske Kirsty Boden (28) er en av de drepte i angrepet. Fra før er det kjent at kanadiske Christine Archibald (30) og briten James McMullan (32) er blant de drepte. .

DASHCAM: Radoslav Petrov kjørte over London Bridge like etter at en varebil hadde meid gjennom en folkemengde. Videoen viser mennesker i sjokk som kommer løpende i kaoset kort tid etter hendelsen. Video: CNN / Radoslav Petrov Vis mer
Hele Norges coronakart