Sara (27) kan felle pastoren

Pastor Helge Fossmos barnepike Sara Svensson er tilbake i vitneboksen i Uppsala i morgen. Det kan felle pastoren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da forklarer hun retten hvordan hun kjøpte revolveren som ble brukt til å skyte pastorens kone Alexandra og naboen Daniel Linde natt til lørdag 10. januar.

Alexandra (23) døde i senga, mens Linde overlevde og vitnet om drapsforsøket tirsdag.

Måtte innrømme

Sara Svensson innrømmet drapet og drapsforsøket, men hevdet hun var helt alene om dem.

Nå legger hun skylden på pastoren.

Barnepiken har i avhør fortalt en rystende historie om hvordan pastor Fossmo utnyttet hennes frykt for Gud, og gradvis manipulerte henne med anonyme SMS-meldinger og samtaler til å tro at den eneste måten hun ville unngå å havne i fortapelse, var å drepe Alexandra og Daniel.

Fossmo (32) benektet kontakten. Først da politiet under avhør la fram beviser for at det måtte være han som sto bak, innrømmet han. Men Fossmo hevdet at meldingene og samtalene var terapi.

Psykisk syk

Barnepikens detaljerte vitneprov kan felle Fossmo og gi ham en lang fengselsdom. Hvis retten også tror hennes forklaring kan 27-åringen selv slippe med langt mildere dom.

Hennes første dag i vitneboksen ga et overbevisende inntrykk av en ung kvinne i sterk psykisk ubalanse.

Mye beror på hvor syk retten mener hun var da hun først forsøkte å drepe Alexandra med hammer i november i fjor, for så å fullføre drapsplanen i januar.

Fossmos forsvarer Ola Nordström har allerede varslet at han vil kjøre hardt på å utfordre hennes troverdiget.

Sexslave

Barnepiken giftet seg med en gutt i menigheten i 2000. Men året etter hadde hun fått et nært forhold til pastoren. Fossmo overbeviste henne om at hun måtte gjennomføre samleier hver natt i et slags hellig forbund med Gud.

_ Han sa det var en himmelsk kjærlighet mellom rene søsken. Så hvis jeg ville vise ham mer intim kjærlighet, så var ikke det utroskap, men en slags høyere kjærlighet til Gud, har barnepiken forklart.

DRAPVÅPENET: Med denne revoveren begikk Sara Svensson ugjerningene
OVERLEVDE: Mats Daniel Linde overlevde skuddene Sara Svensson rettet mot ham i senga. Noen minutter før hadde hun drept pastorens kone Alexandra Fossmo.
ANGREP: Sara Svensson gikk til angrep på Alexandra Fossmo med denne hammeren noen måneder før drapet.