Sara (34) satt fri idag - åtte år etter Knutby-drapet

Domstolen hørte på legen: - Nå er hun frisk igjen.

SARA ETTER:  I dag ble drapsdømte Sara Svensson en fri kvinne - åtte året etter drapet i Knutby. Her er hun svært glad onsdag i forrige uke etter at sjefslegen ved den psykiatriske institusjonen hun har vært leverte er klæring til retten om at hun er frisk. FOTO: CHRISTIAN ÖRNBERG/EXPRESSEN.
SARA ETTER: I dag ble drapsdømte Sara Svensson en fri kvinne - åtte året etter drapet i Knutby. Her er hun svært glad onsdag i forrige uke etter at sjefslegen ved den psykiatriske institusjonen hun har vært leverte er klæring til retten om at hun er frisk. FOTO: CHRISTIAN ÖRNBERG/EXPRESSEN. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er den drapsdømte barnevakten Sara Svensson (34) en fri kvinne snaut åtte år etter drapet på pastorfruen Alexandra Fossmo i Knutby-menigheten i Sverige.

Sara Svensson ble dømt for drap på Alexandra Fossmo og for drapsforsøk mot et av de andre medlemmene i menigheten - Daniel Linde - 10. januar 2004.

Drapsofferets mann, den norske pastoren Helge Fossmo, ble dømt til livsvarig fengsel for samme drap og drapsforsøk.

Sara Svensson ble dømt til tvungent psykisk helsevern. I mai i fjor ble restriksjonene lempet til behandling under åpne forhold. Samtidig fikk hun flytte inn i egen leilighet.

- Frisk I dag har en domstol i Linköping bestemt at Sara Svensson er en fri kvinne med umiddelbar virkning - uten noen form for restriksjoner.

Det var sjefslegen ved Vadstena rättspsykiatriske klinik som ba retten om å oppheve alle restriksjoner fordi han nå vurderer den drapsdømte kvinnen som frisk og ferdigbehandlet.

Hun har gjenopptatt sine religiøse interesser i en ny menighet, og har gått på tekstillinjen på en folkehøyskole det siste året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer