Sara (4) skambitt av hunder

To grønlandshunder angrep og skambet Sara (4) utenfor hjemmet hennes i Sverige. Hun luktet katt, så hun får skylde på seg selv, mener eieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i april ifjor at angrepet fant sted. Sara lekte utenfor huset hun bodde i da en nabo kom syklende med sine to hunder. Hundene var en blanding av grønlandshund og alaskan husky.

Sara spurte naboen om de var farlige, og om hun kunne klappe hundene. Da gikk hundene til angrep.

- Hundeeieren sa at pelsjakken hun hadde på seg luktet katt, så hun fikk skylde på seg selv, sier Saras mor til Expressen.

- Vi lurte på hvor hun var blitt av. Da så jeg hundene slite i Saras kropp fra hver sin side, sier familievennen Ronny Qvistberg.

Pappaen til Sara kom styrtende til og forsøkte å tvinge hundenes kjever opp.

- Det var et forferdelig syn, sier pappaen.

Sara ble kjørt direkte til sykehuset hvor man kunne konstatere bittskader i armer, ben og rygg. Sara har tilsammen vært ni ganger til behandling for bittene i venstre arm, og bittene kan ha påført fireåringen varige mhn.

Saken er henlagt av svenske påtalemyndigheter.

- Ettersom hundeeieren hadde hundene bundet når Sara ble angrepet har han ikke gjort seg skyldig i noe lovbrudd. Det finnes heller ikke noe som tyder på at hundene har vært aggressive tidligere, eller noe annet som kunne ha gitt eieren grunn til å tro at hundene ville angripe Sara, skriver aktor Jonny Philipsson i en begrunnelse for henleggelsen.

john.rasmussen@dagbladet.no

Grønlandshund: Det skal ha vært en blanding av grønlandshund og alaskan husky som angrep Sara (4) i Sverige.