Mot engangsløsning for lengeværende papirløse

Sara (63) løslates: - Takknemlig og lettet

Torsdag ble en sjokkert og gråtende Sara Kebede Worku (63) tatt av politiet og sendt til Trandum for tvangsutsendelse til Etiopia. Klokka 12.30 løslates hun og håper på amnesti i Norge.

REDD OG SJOKKERT: Før jul håpet og trodde Sara Kebede Worku at hun var én av de papirløse personene som skulle få opphold i Norge i forbindelse med regjeringens engangsløsning for utlendinger med 16 år eller lenger oppholdstid. Torsdag ble hun hentet av sivilt politi og ført til Politiets utlendingsenhet på Trandum. Foto: Tine Poppe
REDD OG SJOKKERT: Før jul håpet og trodde Sara Kebede Worku at hun var én av de papirløse personene som skulle få opphold i Norge i forbindelse med regjeringens engangsløsning for utlendinger med 16 år eller lenger oppholdstid. Torsdag ble hun hentet av sivilt politi og ført til Politiets utlendingsenhet på Trandum. Foto: Tine Poppe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går kveld skrev Dagbladet om etiopiske Sara Kebede Worku (63), som i forrige uke ble hentet av sivilt politi og ført til Politiets utlendingsenhet på Trandum.

«DETTE ER EN STYGG SAK UANSETT! - Ikke minst for KrF, men også for hele regjeringen og for troverdigheten til vårt politiske system! KrF må snarest gå ut å profilere seg på denne saken - til fordel for at Sara og andre i hennes situasjon, selv om de skulle ha flyktet fra Etiopia, kan få søke og vurdert også den menneskelig situasjonen de nå er i», skrev biskop Tor B. Jørgensen på sin Facebook-side lørdag.

Biskopen ble hørt: I går kveld utstedte Justisdepartementet en instruks til Politiets utlendingsenhet om at lengeværende asylsøkere ikke skal bli sendt ut av landet, i påvente av en engansløsning for denne gruppa.

Og i dag klokka 12.30 blir Sara Kebede Worku satt fri.

- Dette blir en stor dag for oss. Nå reiser jeg og advokaten opp på Gardermoen og tar imot Sara, sier biskop Jørgensen.

Politisk sak

63-åringens advokat, André Møkkelgjerd, mener Sara Kebede Workus sak skiller seg fra mange andre asylsaker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer