Regjeringens engangsløsning for ureturnerbare

Sara kan få opphold i Norge etter 18 år

Før jul håpet 63-årige Sara Kebede Worku at hun var én av personene i regjeringens juleamnesti. Torsdag ble hun ført til Trandum for tvangsretur til Etiopia. Nå kan hun være reddet av KrF.

REDD OG SJOKKERT: Før jul håpet og trodde Sara Kebede Worku at hun var én av de papirløse personene som skulle få opphold i Norge i forbindelse med regjeringens engangsløsning for utlendinger med 16 år eller lenger oppholdstid. Torsdag ble hun hentet av sivilt politi og ført til Politiets utlendingsenhet på Trandum. Foto: Tine Poppe
REDD OG SJOKKERT: Før jul håpet og trodde Sara Kebede Worku at hun var én av de papirløse personene som skulle få opphold i Norge i forbindelse med regjeringens engangsløsning for utlendinger med 16 år eller lenger oppholdstid. Torsdag ble hun hentet av sivilt politi og ført til Politiets utlendingsenhet på Trandum. Foto: Tine Poppe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Like før jul ble regjeringen enige om et såkalt juleamnesti der eldre, ureturnerbare asylsøkere skal få opphold i Norge. 63-årige Sara Kebede Worku var én av dem som håpet at hun får opphold, etter 18 års botid i Norge.

Torsdag i forrige uke ble 63-åringen hentet av sivilt politi da hun, en venninne og barna hennes var på Lambertsenter kjøpesenter i Oslo.

- Jeg, barna og Sara var på kjøpesenteret da sivilt politi kom og ba Sara om ID. De sa at hun er her ulovlig og måtte bli med dem. Hun var i sjokk og gråt. Barna mine var også i sjokk og gråt. Nå er de redde og lurer på om jeg har riktig ID, sier Aida Selomon til Dagbladet.

Ny instruks

Selomon (34) er også fra Etiopia, men har oppholdstillatelse i Norge. Hun har ikke pratet med venninna etter at hun ble hentet av politiet på kjøpesenteret.

- Dette er forferdelig. Vi er alle i sjokk, sier Selomon.

Nå kan det hende at 63-åringen ikke blir tvangsutsendt fra Trandum til Etiopia som planlagt.

I kveld sendte regjeringen ut en instruks om at saker med personer som kan omfattes av amnestiet stilles i bero. Det betyr at den 63-årige etioperen som sitter på Trandum likevel ikke skal tvangsutsendes nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer