FLYTTET:  For å bli hørt som New Yorker må man for eksempel gjøre som Sarabeth Morofsky (22).
- Jeg meldte flytting til Virginia. Og det at jeg dermed kan avgi en stemme som virkelig betyr noe var det som gjorde at jeg registrerte meg her, sier hun til Dagbladet. Morofsky bodde allerede i Virginia da hun meldte flytting, men som student i USA er det ikke vanlig at man melder flytting til studiestedet. Foto: Tore Bergsaker
FLYTTET: For å bli hørt som New Yorker må man for eksempel gjøre som Sarabeth Morofsky (22). - Jeg meldte flytting til Virginia. Og det at jeg dermed kan avgi en stemme som virkelig betyr noe var det som gjorde at jeg registrerte meg her, sier hun til Dagbladet. Morofsky bodde allerede i Virginia da hun meldte flytting, men som student i USA er det ikke vanlig at man melder flytting til studiestedet. Foto: Tore BergsakerVis mer

Sarabeth (22) flyttet for hjelpe Obama

Ble registrert i viktig vippestat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRISTOW, VIRGINIA (Dagbladet): 248 millioner amerikanere bor i stater som egentlig ikke betyr noe som helst i denne valgkampen.

En stemme til eller fra til en av kandidatene her vil ikke på noen måte kunne påvirke valgresultatet. New York er en slik stat. Her er allerede støtten til president Barack Obama så sterk at ingen gidder å drive valgkamp i USAs største by.

- Meldte flytting For å bli hørt som New Yorker må man for eksempel gjøre som Sarabeth Morofsky (22).

- Jeg meldte flytting til Virginia. Og det at jeg dermed kan avgi en stemme som virkelig betyr noe var det som gjorde at jeg registrerte meg her, sier hun til Dagbladet.

Morofsky bodde allerede i Virginia da hun meldte flytting, men som student i USA er det ikke vanlig at man melder flytting til studiestedet. Natten til i går brukte hun til å oppleve sine to politiske helter stå sammen på scenen i Bristow like vest for Washington DC.

- Obama har besøk universitetet vårt to ganger, men jeg har aldri før sett Bill Clinton. Jeg gleder meg veldig til det, sier hun til Dagbladet denne kalde høstkvelden.

Vippestater Det er bare de 60 millioner amerikanere som bor i de såkalte vippestatene som nå er med på å avgjøre hvem som skal bli verdens mektigste mann de neste fire årene.

Innbyggerne i store og folkerike byer som New York, Los Angeles, San Fransisco, Chicago og Houston har alle det til felles at den politiske sammensetningen i hjemstatene deres er så avklart at innbyggerne her blir helt irrelevante.