Sarah (9) tent på av ungdommer

Australske Sarah ligger på sykehuset med brannskader på over 40 prosent av kroppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sarah Allan (9) lekte på en lekeplass i Sydney, da to maskerte ungdommer plutselig gikk til angrep og tente på henne - foran øynene på hennes to yngre søsken på sju og ni år.

- Hun var som en levende fakkel, sier Lynne Thompson, som var vitne til hendelsen. Thompson hjalp de fortvilte småsøsknene å slokke søsterens brennende nylonklær.

Men flammene hadde fått godt tak i lille Sarah. Hun ligger nå alvorlig skadd på Westmead Children's Hospital der hun behandles for brannskader på over 40 prosent av kroppen. Tilstanden skal være stabil.

Politiet har satt inn store ressurser i jakten på de to ungdommene, trolig to jenter, som ble sett idet de flyktet på sykkel rett etter hendelsen. Sarah har selv forklart at to jenter kastet fyrstikker på henne. Politiet undersøker nå hvordan Sarahs klær kan ha blitt overtent så raskt, og utelukker ikke at de kan ha vært dynket i en eller annen brannfarlig væske, som bensin.

De avhørte i går Sarahs fire søsken, to jenter og to gutter på mellom fem og åtte år. To av dem var på lekeplassen sammen med Sarah, mens de to andre lekte et lite stykke unna.

Politiet tror alle fire kan ha sett angrepet på søsteren.

- Det synes bare utrolig. En uskyldig, liten jente blir påtent, det er forferdelig, kommenterte Australias statsminister John Howard i går.

Kilder: News.com, Associated Press og Iol.co.za