Sarah kjeftet på egne fans

Mens hun selv får kritikk fra McCain.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De ville bare be Sarah Palin snakke høyere.

Men da noen av de 20 000 frammøtte prøvde å rope «høyere, høyere» og pekte oppover for å signalisere at hun måtte heve stemmen, svarte McCains visepresidentkandidat overraskende.

- Jeg håper disse demonstrantene har motet og selvfølelsen til å takke veteranene for retten til å protestere, sa Palin irettesettende, ifølge nyhetsbyrået AP.

Noen i folkemengden forsøkte forgjeves å forklare hva de som ropte egentlig hadde sagt, men Palin kunne ikke høre dem.

Splid i McCain-leiren

På denne solskinnsdagen i Richmond, Virginia, hadde de ivrigste ventet i tre timer på å høre den 44 år gamle Alaska-guvernøren tale.

Tidligere på dagen hadde Palin deltatt på valgkamparrangement med John McCain på Virginia Beach.

Ifølge lekkasjer fra McCain-leiren har det vært uenighet innad om Palins aggressive valgkampstil. Mye tyder på at McCain synes angrepene mot Barack Obama har gått for langt, skriver britiske The Times.

Den siste tiden er det Palin som har stått for de sterkeste personangrepene mot den demokratiske kandidaten.

OBAMA-ANGREP: Sarah Palin, McCains visepresidentkandidat, har ført an i angrepene mot Obama. Da hun talte til tilhengerne i Richmond, Virginia, var det egne tilhengere som fikk gjennomgå. Foto: EPA/MATTHEW CAVANAUGH/SCANPIX
OBAMA-ANGREP: Sarah Palin, McCains visepresidentkandidat, har ført an i angrepene mot Obama. Da hun talte til tilhengerne i Richmond, Virginia, var det egne tilhengere som fikk gjennomgå. Foto: EPA/MATTHEW CAVANAUGH/SCANPIX Vis mer

Ikke minst er det kommet reaksjoner på at Palin har gjort lite eller ingenting for å stanse tilhengere som kommer med hatutbrudd mot Obama. Palin har stilltiende akseptert at det kommer utbrudd som «terrorist!» og «drep ham» under valgmøtene.

«No ma’am»

Selv har hun gjentatte ganger påpekt koblingen mellom Obama og Bill Ayers, grunnlegger av den venstreradikale terrorgruppen Weather Underground.

Senest i Wilmington, Ohio, angrep hun Obama for å ha deltatt på et møte hjemme hos Ayers i 1995.

- Han visste ikke at han lanserte sin egen karriere i stua hjemme hos en terrorist, sa Palin.

Til sammenlikning: Da McCain drev valgkamp i Lakeville, Minnesota, ble Arizona-senatoren synlig irritert da han ble buet ut for å ha omtalt Obama som «en skikkelig person».

McCain tok mikrofonen fra en eldre kvinne som sa hun mislikte Obama fordi han er en «arab».

- Nei, frue, nei.

Sarah kjeftet på egne fans

- Tape med æren i hold

- Det kommer alltid til å være en diskusjon om kostnadene og gevinsten ved en slik strategi, sier en kilde i McCain-kampanjen til The Times.

De fleste tror at Palin bevisst spiller på fremmedfrykt og misnøye i det republikanske partiet, og at hun ved å framstå som en tøffing prøver å posisjonere seg fram mot valget i 2008.

Med tre uker igjen til valget og ti prosentpoeng fram til Obama på den siste meningsmålingen skal Mark Salter, McCains stabssjef, alter ego og manusforfatter, ha gjort det klart at han heller vil at sjefen «taper med æren i behold», ikke at han gjennomfører en valgkamp som ikke kler ham og som trolig vil resultere i tap.

Valgmøtene i Virginia, hjemstaten til USAs største marinebase og en republikansk bastion, har ikke hatt besøk av McCain siden juni. Obama og hans visepresidentkandidat har vært i delstaten åtte ganger i det samme tidsrommet.

De har ambisjoner om at demokratene skal vinne Virginia for første gang siden Lyndon B. Johnson i 1964.