Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sarah Palin fyrer opp under spekulasjonene

Til stede på premieren av en ukritisk og smigrende film om henne selv.

PREMIEREKLAR: Presidentkandidat (?) Sarah Palin deltok under premieren til filmen som hyller henne selv i småbyen Pella i går. Foto: AP/Andrea Melendez/Scanpix
PREMIEREKLAR: Presidentkandidat (?) Sarah Palin deltok under premieren til filmen som hyller henne selv i småbyen Pella i går. Foto: AP/Andrea Melendez/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommentatorene lurer på om besøket i den politisk viktige delstaten var et listig innspill for å holde ryktebørsen i gang om hennes presidentambisjoner, eller bare et PR-utspill for å skape blest om henne og filmen «Den ubeseirede».

Hun sørget igjen for å holde både medier og tilhengere på pinebenken ved å gjenta at hun ennå bare vurderer om hun skal satse på å bli republikansk presidentkandidat, selv om datteren Bristol sier hun har bestemt seg, men ikke vil si det ennå.

Døra åpen Den tidligere Alaska-guvernøren har vært nøye med å holde døra åpen for en mulig valgkamp, og mange av hennes støttespillere vil gjerne tolke opptredenen i Iowa som et nytt skritt mot kampen om nominasjonen.

Etter at filmen ble vist i Pellas operahus, talte hun til de andre 300 som var til stede, og sa at dokumentaren bidrar til å få fram sannheten om henne som hun sier er blitt forvrengt av mediene.

Hun kom til Iowa dagen etter at hennes allierte i Tea Party-bevegelsen, og mulige rival, Michelle Bachmann, lanserte sin egen valgkamp.

Ikke bare Bachmann, men en rekke andre håpefulle kandidater besøker i disse dager Iowa, der de første valgmøtene i nominasjonsvalgkampen holdes i februar.

Palins datter Bristol fyrte opp under spekulasjonene da hun sa til Fox News at moren har bestemt seg, og at hun selv gjerne så at hun kaster seg ut i kampen. Men beslutningen blir foreløpig i familien.

Der det skjer Selv om Palin nekter for at hun har bestemt seg, har hun hatt en tendens i det siste til å være der det skjer når det gjelder valgkamp.

I mai dro hun med seg journalistene på en rundtur med en stor valgkampbuss til historiske steder på østkysten og kom tilfeldigvis til New Hampshire akkurat da Mitt Romney var der for å kunngjøre sitt kandidatur. Hun tok helt luven fra Romneys valgmøte.

At hun tilfeldigvis dukket opp i Iowa akkurat da Bachmann lanserte sitt kandidatur, førte til at CNN-kommentatoren Gloria Borger kalte henne en wedding crasher.

Om hun skulle melde seg på konkurransen, ville Palin og Bachmann konkurrere om de samme konservative velgerne i Tea Party-bevegelsen, som står sterkt blant republikanske velgere i Iowa.

Palin har ikke bygd opp en valgkamporganisasjon av betydning, og om hun skulle bestemme seg for å stille, bør hun ikke vente lenger enn til september for at en valgkamp skal få tid til å komme i gir.

Dokumentar Filmen om henne som hun så i Iowa, vil trolig bidra til å holde henne i søkelyset, akkurat som hennes reality-show «Sarah Palin's Alaska» gjorde i fjor.

Dokumentaren følger henne vekst fra ordfører i den lille byen Wasilla i Alaska, via kampen for å bli guvernør, til hennes måneder i verdens søkelys som visepresidentkandidat for John McCain i 2008.

Palin er selv den viktigste fortelleren i filmen, som er basert på hennes memoarer «Going Rogue».
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media