- BLE LATTERLIGGJORT, FIKK RETT: Tidligere guvernør i Alaska, Sarah Palin skriver på Facebook at hun følte seg latterliggjort etter at hun i 2008 sa at hun trodde Obamas reaksjon på Russlands invasjon av Georgia ville føre til at Russland også ville invadere Ukraina. Nå mener hun at hun fikk rett. Foto: Craig Ruttle / AP /Scanpix
- BLE LATTERLIGGJORT, FIKK RETT: Tidligere guvernør i Alaska, Sarah Palin skriver på Facebook at hun følte seg latterliggjort etter at hun i 2008 sa at hun trodde Obamas reaksjon på Russlands invasjon av Georgia ville føre til at Russland også ville invadere Ukraina. Nå mener hun at hun fikk rett. Foto: Craig Ruttle / AP /ScanpixVis mer

Sarah Palin om Russlands invasjon av Ukraina: - Hva var det jeg sa?

I 2008 ble Palin latterliggjort da hun sa at Russland ville komme til å invadere Ukraina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 2008 sa den tidligere guvernøren Sarah Palin at daværende senator Barack Obamas reaksjon på Russlands invasjon av Georgia ville oppmuntre Russland til å også invadere Ukraina. Flere oppfattet denne uttalelsen som rar da den kom. Den ble blant annet latterliggjort i Foreign Policy magazine, ifølge ABC News.

Etter at Russland i løpet av helga har tatt kontroll over Krim-halvøya i Ukraina, har Palin minnet sine Facebook-følgere på uttalelsen fra 2008.

- Ja, jeg kunne se dette fra Alaska. Jeg er vanligvis ikke en «Hva var det jeg sa-person», men jeg gjorde nettopp det. Min svært nøyaktige forutsigelse ble latterliggjort av Foreign Policy magazine, skriver Palin på Facebook, ifølge Huffington Post.

Reaksjoner Ifølge Sky News har russiske styrker nå full kontroll over Krim-halvøya i Ukraina, etter at Russland har iverksatt en stor militæraksjon mot landet. Aksjonen har ført til voldsomme reaksjoner.

Foreløpig vil ikke president Barack Obama svare på om USA er villige til å bruke militærmakt mot Russland og landets president, Vladimir Putin.

Det amerikanske utenriksdepartementet varsler også at utenriksminister John Kerry vil reise til Kiev tirsdag for å vise USAs støtte til det nye regimet som står overfor trusselen om en russisk militær intervensjon.

- Russland vil tape Kerry beskrev Russlands militæraksjon som et brudd på internasjonal lov, og at Russland vil lide økonomisk og politisk, ifølge Washington Post.

- Putin kommer til å tape på den internasjonale scenen. Russland kommer til å tape, det russiske folk kommer til å tape, og han kommer til å miste all gløden som kom fra OL, hans ekstravagansa til 60 milliarder dollar, sier Kerry til NBC News.