I STRUPEN PÅ PALIN: I en ny bok går John McCains(i midten) datter, Meghan McCain (t.h) sterkt ut mot Sarah Palin (t.v). Foto: AP Photo/Gerald Herbert/Scanpix
I STRUPEN PÅ PALIN: I en ny bok går John McCains(i midten) datter, Meghan McCain (t.h) sterkt ut mot Sarah Palin (t.v). Foto: AP Photo/Gerald Herbert/ScanpixVis mer

- Sarah Palin sto for drama, stress og panikk i valgkampen

John McCains datter går i strupen på Sarah Palin i ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): For første gang siden John McCains valgkamp snakker dattera, Meghan McCain ut om Sarah Palin.

I sin nye bok, «Dirty Sexy Politics», går hun langt i å påstå at det var Palins «drama, stress, komplikasjoner, panikk og konstante usikkerhet» som ledet til at faren tapte valgkampen.

«Tikkende bombe» Men i et intervju med det amerikanske morgenshowet «Good Morning America» på TV-kanalen ABC, avviser hun likevel at det var Palin som var grunnen til at faren ikke vant valgkampen.

- Til slutt konstaterer jeg klart at vi ikke tapte på grunn av henne, og jeg snakker ut nå fordi jeg har blandede følelser for henne, sier hun til kanalen.

I boka blir Palin kalt for en «tikkende bombe», og mener det ble kaos uansett hvor hun gikk.

- For lett McCain skriver også om det kjente Katie Couric-intervjuet med Sarah Palin like før visepresidentdebatten, da Palin ikke en gang kunne nevne hvilke aviser hun leste (se utdrag til høyre).

- Katie Courics intervju med henne før visepresidentdebatten var katastofalt. Hun var misfornøyd med sin egen innsats, men så ut til å gi skylda til de som jobbet med valgkampen. Hun fortsatte å gi skylda for dårlige intervju på valgkampen, skriver hun.

- Sarah Palin ble omsider til den som forlot en valgvake i kaos og fortvilelse, uansett hvor hun gikk.

HARD KRITIKK: Meghan McCain refser Sarah Palin i sin nye bok «Dirty Sexy Politics». Foto: AFP Photo/Robyn Beck/Scanpix
HARD KRITIKK: Meghan McCain refser Sarah Palin i sin nye bok «Dirty Sexy Politics». Foto: AFP Photo/Robyn Beck/Scanpix Vis mer

Maghan McCain beskriver Palins vei til politisk toppnivå som for lett.

- Hun var et plutselig og latterlig stort fenomen. Hun gjorde suksess over natten, skriver McCain.

Nå sier McCain at hun respekterer Palin som «en republikansk feminist», men vil likevel ikke si om hun vil stemme på Palin om hun skulle ende opp som republikanernes presidentkandidat i 2012.

• Her kan du lese et utdrag fra Meghan McCains Dirty Sexy Politics.