Sarah Palins e-post hacket

Private bilder, gravid datters adresse og kontaktlista lagt ut på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det republikanske valgkampapparatet er sjokkert etter at hackere brøt seg inn på visepresidentkandidat og Alaska-guvernør Sarah Palins private e-postkonto og la ut deler av innholdet på nettet.

Blant innholdet som er lagt ut, er private bilder, hele kontaktlista og utvalgte e-poster, blant dem enkelte som kan tyde på at hun har brukt sin private e-postkonto til offentlig korrespondanse.

- Lovbrudd

McCain-apparatet var ikke seine om å reagere på lekkasjen.

- Dette er en sjokkerende inntrengning i guvernørens privatliv og et brudd på loven, sier talsmann Rick Davis, og legger til at hackingen nå er overlatt til etterforskere.

Dermed bekrefter republikanerne selv at skjermbildene av e-poster, med vedlegg som bilder m.m., som er lagt ut på det svenske nettstedet Wikileaks (som i skrivende stund er nede) og Gawker.com, virkelig stammer fra Yahoo!-adressen gov.palin.

I tillegg er flere av e-postenes autentisitet ifølge Wired.com verifisert av enkelte av Palins brevvenner selv - blant dem Amy McCorkell, som sitter i delstatskomiteen for rådgivning om alkohol- og narkotikamisbruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer