I PENGETRØBBEL: Sarah Ferguson (50) er blitt lurt av journalister fra News of the World utkledd som forretningsfolk. Her er hun avbildet under et ntervju på Grand Hotel i Oslo.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
I PENGETRØBBEL: Sarah Ferguson (50) er blitt lurt av journalister fra News of the World utkledd som forretningsfolk. Her er hun avbildet under et ntervju på Grand Hotel i Oslo. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Sarah ville «selge» prins Andrew

Hertuginnen av York filmet mens hun krevde fem millioner kroner for falske møter med eks-mannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Det er britiske News of the World som har smugfilmet Fergie mens hun tilbyr å selge tilgang til sin tidligere ektemann, prins Andrew.

I samtalen som er filmet av avisas undercover-journalister ber Sarah Ferguson (50) om 40 000 dollar i kontanter. I tillegg ber hun tilsynelatende om at 500 000 pund overføres hennes bankkonto.

Se video av samtalen her.

- Jeg åpner dørerAvisas journalister møtte norgesvennen flere ganger, under dekke av å være indiske forretningsmenn.

I bytte mot pengene skal hun ha lovet en introduksjon til prins Andrew. Eks-mannen arbeider som ubetalt spesialutsending for den statlige etaten UK Trade & Investment.

- Se etter meg, og han vil passe på deg. . . du får tilbake det tidobbelte. Jeg kan åpne hvilken som helst dør du måtte ønske deg, skriver The Times.

Ønsket prosenterDet er ikke noe som tyder på at prins Andrew var klar over disse samtalene eller de framstøt som ble gjort av eks-kona.

I video-beviset fra møtene forteller hertuginnen om hvordan hun kan åpne dører via prins Anrew, og at hun vil være interessert i prosentandeler av hva forretningmennene oppnår som følge av dette.

News of the World skal ha møtt Sarah Ferguson to ganger, i New York 13. mai og i London i forrige uke.

- Vi er lykkeligeTil avisa skal hun ha  sagt at hennes tidligere ektemann ringte henne «fem ganger om dagen» og at: «Vi er det lykkeligste skilte paret i verden.»

Flere medier har tidligere omtalt hertuginnens store gjeldsproblemer. Eller som hun selv sier det til de falske forretningsfolkene: - Jeg har ikke en gang ei potte å tisse i.

Pengelens hertuginneHertuginnen skal ha fortalt undercover-journalistene flere ganger at hun nærmest er blakk.

- Jeg forlot den kongelige familien med vennskap, ikke penger. Diana dro med med 20 millioner (pund). Og det er derfor dronningen er min venn, fordi jeg aldri tok et øre fra dem, sier Ferguson.