Den afghanske ambassaden:

- Sårbarheten til familien burde vektlegges

Den afghanske ambassaden i Oslo vet ikke hva som skjedde med Abbasi-søsknene i Kabul, men vektlegger likevel at familien ikke burde splittes opp.

SE TV: Afghanistans ambassadør til Norge, Shukria Barakzai, sier at hun har lyst til å besøke moren i Abbasi-familien. Reporter: Frode Andresen. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den afghanske ambassaden i Oslo slår fast overfor Dagbladet at sårbarheten til Abbasi-familien burde vektlegges av de norske myndighetene.

Det var de afghanske myndighetene som besluttet å ikke akseptere Yasin (22), Taibah (20) og Ehsan Abbasi (16) tilbake i landet.

De ankommer Norge tirsdag ettermiddag, men Politiets utlendingsenhet vil av politioperative hensyn ikke opplyse om et tidspunkt. Det er også usikkert om søsknene risikerer internering på Trandum.

- Familien burde ikke splittes opp

Den afghanske ambassaden i Oslo opplyser Dagbladet om at de ikke var kjent med Abbasi-familien som skulle bli sendt ut.

- Det er selvsagt veldig viktig for Afghanistan og alle sider å ta hensyn til de internasjonale konvensjonene og vi vil helst ikke bryte disse avtalene. Det er blant annet snakk om mindreårige, og familien burde heller ikke bli splittet opp, sier ambassadør Shukria Barakzai til Dagbladet.

De internasjonale konvensjonene det henvises til omhandler en tre-partsavtale mellom Norge, Afghanistan og FNs Høykommissær for flyktninger (UNHCR). Denne avtalen regulerer de praktiske vilkårene for retur av afghanske borgere, og omfatter tvangsretur og frivillig retur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer