- Sårende at Hagen vil forby bønnerop

Aslam Ahsan er kanskje den pakistanske politikeren som har gjort mest for å øke forståelsen for Islam i Norge gjennom sitt utrettelige sosiale arbeid for eldre og barn. Nå etterlyser han tunge politikere på banen for å ta avstand fra Carl I. Hagen og hans motstand mot bønnerop fra moskéer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Av ERNST LARSEN

Ahsan er leder ved Ressurssenter for Pakistanske Barn i Oslo, men er kanskje mest kjent for å arrangere julemiddag for de svakeste i samfunnet - uansett religion.

- Nå er det på tide at toneangivende politikere kommer på banen og tar avstand fra Hagen. Jeg skulle ønske at statsministeren tok til motmæle mot dette, sier Aslam Ashan.

Fisker velgere

- Dette må sees på som et politisk utspill, for jeg kan ikke tenke meg at Hagen har noen støtte i Stortinget for forslaget om å forby muslimske bønnerop. Men Hagen er en markant politiker og en trendsetter, og han skaffer seg nok dessverre en del velgere i den delen av befolkningen som har mest fremmedfrykt.

Den pakistanske Arbeiderpartipolitikeren frykter ikke at et flertall i Norge støtter Hagen. Selv om 90 prosent av innringerene til Aftenpostens åpne linje var mot bønnerop fra moskéer, mener Ashan de ikke er representative for norske velgere. - 80 prosent av innringerene var over 60, og vi vet også at det er de med de sterkeste negative meningene som ringer inn.

Muslimer tillater kirkeklokker

Aslam Ashan minner også om at kirkeklokker ringer til kristen bønn i muslimske land. Og selv mener han at muslimer i Norge ikke har noe å frykte fra Kirken. - Jeg er oftere i kirken enn de fleste nordmenn og er ikke redd for at min muslimske tro skal bli ødelagt. Men jeg blir veldig såret når noen tråkker på barnetroen min, slik Hagen nå gjør.

SÅRET: Aslam Ashan er såret over at Carl I. Hagen vil forby bønneutrop. Her fra valgkampen i 1997.