- Såret av bombe under Golfkrigen

Ble operert 1. februar 1991. - Jeg trodde han var død, sier Saddam Husseins personlige lege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Saddam Hussein ble alvorlig såret i et bombeangrep under Golfkrigen i 1991, og måtte opereres, forteller hans personlige lege Ala Bashir i et intervju.

- Jeg sto for den viktigste operasjonen på den tidligere presidenten 1. februar, for å være nøyaktig, etter at han fikk alvorlige skader, sier Bashir til avisa Asharq al-Awsat.

- Jeg ble innkalt i all hast til Ibn Sina-sykehuset som var reservert for irakiske ledere og fant Saddam Hussein på operasjonsbordet, med ansiktet og uniformen så fulle av blod at jeg trodde han var død, sier han videre.

Bashir sier at Saddam sa han var skadd i en trafikkulykke, men at det var klart ut fra skadene at han hadde vært utsatt for et bombeangrep.

Han hadde store skader i kjeven, med sår helt inn til beinet, et kutt i venstre kinn og over øyenbrynet, og lillefingeren på høyre hånd var kuttet over og hang så vidt fast, ifølge Bashir.

- Jeg opererte og sydde fingeren tilbake på plass, og til min store overraskelse var det ikke engang et arr tre måneder senere, sa han.

Før Saddam ble styrtet i april i fjor, var det utbredte spekulasjoner om hans helse. Med jevne mellomrom kom det rykter om at han var alvorlig syk eller død.

(NTB-AFP)

LIVLEGE: Saddam Husseins personlige lege Ala Bashir forteller i dag at den irakiske ekspresidenten ble såret under et bombeangrep i 1991.