Såret britisk journalist smuglet ut av Syria

Bekreftes av familien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske fotografen Paul Conroy, som ble såret i et angrep mot byen Homs i forrige uke, er blitt smuglet ut av Syria, bekrefter familien hans.

- Vi har akkurat fått beskjed fra Beirut, sa fotografens far, Les Conroy, til britiske medier tirsdag.

Tidligere samme dag opplyste diplomatkilder til Reuters at fotografen hadde kommet seg til Libanon og var i god behold. Ifølge en libanesisk aktivist ble briten smuglet ut av Syria på motorsykkel over en ulovlig grenseovergang i ly av nattemørket, skriver nyhetsbyrået AFP.

Det er derimot ikke klart om den franske Le Figaro-journalisten Edith Bouvier, som også ble såret i angrepet, har kommet seg til Libanon. De første meldingene gikk ut på at hun i likhet med Conroy var smuglet ut av Syria, men dette ble deretter tilbakevist.

Den franske ambassaden i Libanon sier den ikke kan bekrefte at Bouvier har blitt evakuert.

Conroy og Bouvier ble såret i et angrep mot et provisorisk pressesenter opprettet av regimekritiske aktivister i Baba Amro-området av Homs onsdag i forrige uke. Den amerikanske Sunday Times-journalisten Marie Colvin og den franske pressefotografen Remi Ochlik ble drept i angrepet.

I et videoopptak lagt ut på internett dagen etter angrepet sa Bouvier at hun trengte akutt medisinsk behandling og ba om å bli evakuert så fort som mulig.

(NTB)