Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Såret CMI-forsker hjem til Norge om få dager

CMI-forsker Arne Strand, som ble såret i hotellangrepet i Kabul i helgen, blir sendt hjem i løpet av få dager. Tilstanden betegnes som «relativt stabil».

ANGREPET: 22 mennesker ble drept i lørdagens angrep mot Intercontinental-hotellet i Kabul. Foto: AP / NTB scanpix
ANGREPET: 22 mennesker ble drept i lørdagens angrep mot Intercontinental-hotellet i Kabul. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 22 mennesker ble drept i angrepet, blant dem mange utenlandske statsborgere.

Chr. Michelsens institutt vil fortsatt ikke si hvor alvorlig såret Strand ble i angrepet, men fastholder at tilstanden ikke er livstruende.

– Vi hadde kontakt med medisinsk personell sent i går kveld. De bekrefter at han ikke er livstruende skadd og tilstanden betegnes som relativt stabil, sier CMI-direktør Ottar Mæstad til NTB.

– Han befinner seg fortsatt i Kabul og kan bli værende der i inntil et par dager, sier han.

Sikkerhet

SENDES HJEM: Assisterende direktør på Chr-Michelsens institutt i Bergen, Arne Strand, blir tatt hånd om av helsepersonell etter søndagens angrep på et hotell i Kabul.
Foto: Kristen B. Hus /CMI / NTB scanpix
SENDES HJEM: Assisterende direktør på Chr-Michelsens institutt i Bergen, Arne Strand, blir tatt hånd om av helsepersonell etter søndagens angrep på et hotell i Kabul. Foto: Kristen B. Hus /CMI / NTB scanpix Vis mer

Mæstad bekrefter at verken han eller andre fra CMI har kunnet kommunisere direkte med Strand siden han ble såret.

Hvor i Kabul den norske forskeren behandles, ønsker Mæstad ikke å opplyse av sikkerhetsmessige hensyn.

Han ønsker heller ikke å si hvordan den erfarne Afghanistan-forskeren skal transporteres hjem, men sier at dette er en beslutning som avgjøres av legene som behandler ham og forsikringsselskapet som skal stå for hjemtransporten.

– Han blir ivaretatt av svært kyndig medisinsk personell, sier Mæstad

Bodde på hotellet

Strand har forsket på Afghanistan i flere tiår og besøker landet regelmessig.

Ifølge Mæstad skulle oppholdet denne gangen vare i to uker. Strand hadde bodd på Intercontinental i én uke da hotellet lørdag kveld ble angrepet av væpnede menn.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!