Såret pitbull funnet på åpen gate

Kriminelle bruker kamphunder som statussymbol og til hundekamper. Stovner-politiet har fanget 12 ulovlige hunder på to måneder, og krever et klarere lovverk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Midt på blanke dagen fant politipatruljen en pitbullterrier mellom boligblokkene i Stovner bydel. Kamphunden var såret, trolig etter å ha vært med i ulovlig hundekamp.

- Den hadde dype bittskader og et brukket bein, forteller politifullmektig Marianne Midtbø om det skremmende funnet. Hunden ble avlivet.

- Statussymbol

Politiavdelingssjef Tom Østreng ved Stovner politistasjon i Oslo advarer mot at stadig flere kamphunder, men også hunder av lovlig rase, plager nabolag og politipatruljer.

- Stadig flere kriminelle bruker ulovlige kamphunder som forsvar og statussymbol.

Forrige torsdag torturerte ei 15 år gammel Stovner-jente sin jevnaldrende kjenning - blant annet ved å true med kamphund. Denne hunden ble tauet inn av politiet, og vurderes nå avlivet.

- Lovverket er så uklart at det er vanskelig å håndheve. Resultatet er at nesten ingen ulovlige kamphunder hittil er tatt av dage, sier Østreng.

«Operasjon Pitbull»

I mai satte Stovner-politiet i gang «Operasjon Pitbull», for å rydde vekk farlige hunder blant de drøyt 135000 innbyggerne i politiområdet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer