Så stor er avstanden

Partene står milevidt fra hverandre både i prinsipper og milliarder.

AVSTAND: Erna Solberg (H) måtte tilslutt se langt etter Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) i sonderingene om en mulig fireparti-regjering etter valget. Hun måtte nøye seg med å danne en mindretallsregjering med Siv Jensen (Frp). Nå forhandler regjeringen og støttepartiene om et budsjett for 2015, og avstanden er stor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
AVSTAND: Erna Solberg (H) måtte tilslutt se langt etter Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) i sonderingene om en mulig fireparti-regjering etter valget. Hun måtte nøye seg med å danne en mindretallsregjering med Siv Jensen (Frp). Nå forhandler regjeringen og støttepartiene om et budsjett for 2015, og avstanden er stor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blir alles kamp mot alle mellom Høyre, Frp, KrF og Venstre i budsjettforhandlingene som startet i går.

Selv om uenigheten er stor om skatter, miljøavgifter og sosial profil, er samarbeidspartiene dømt til å finne en løsning før fristen for finanskomiteens innstilling går ut 20. november.

Ingen av partiene er tjent med regjeringskrise. Men særlig det ferske regjeringspartiet Frp, som sliter på meningsmålingene, må blø for å få enighet.

Slik står kampene Regjeringen bruker tre prosent av avkastningen av oljefondet. KrF vil bruke 2,5 milliarder mindre, Venstre tre milliarder mindre.

Dermed ligger det ikke an til noen økt oljepengebruk for å finansiere gode formål.

Regjeringen har foreslått skatte- og avgiftslettelser på 8,3 milliarder. Nær halvparten skal tas ved kutt i formuesskatten. Både KrF og Venstre vil skjerpe skatte- og avgiftsnivået.

Formuesskatten Regjeringen har senket formuesskatten med 4,1 milliarder kroner. Venstre vil ha en annen innretning på formuesskatten. KrF har nullet ut hele skattelettelsen og ønsker ikke store skattelettelser nå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer