ANHOLDT:Her ankommer tidligere president  Nicolas Sarkozy politistasjonen i Nanterre i nærheten av Paris i morgens. Ekspresidenten er nå anholdt for avhør. Etter fransk lov kan etterforskerne holde på ham i opp til 48 timer. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGET
ANHOLDT:Her ankommer tidligere president Nicolas Sarkozy politistasjonen i Nanterre i nærheten av Paris i morgens. Ekspresidenten er nå anholdt for avhør. Etter fransk lov kan etterforskerne holde på ham i opp til 48 timer. Foto: AFP PHOTO / DOMINIQUE FAGETVis mer

Sarkozy (59) er pågrepet i korrupsjonssak

Ifølge Reuters er den tidligere franske presidenten mistenkt for å ha påvirket vitner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy er er ifølge NTB tatt inn til avhør i forbindelse med etterforskningen av økonomisk kriminalitet, opplyser kilder i rettsvesenet.

Avhørene av ekspresidenten finner sted ved etterforskernes kontor i Nanterre, der Sarkozy innfant seg tirsdag morgen.

Korrupsjonsjegere Sarkozy var president i Frankrike fra 2007-2012.

Det er første gang at franske korrupsjonsjegere går til det skrittet å pågripe den tidligere presidenten.

Etter fransk lov kan de kan nå holde ham i 24 timer. Deretter kan det eventuelt besluttes at han skal tilbakeholdes i ytterligere et døgn.

- Vitnepåvirkning Ifølge Reuters er Sarkozy mistenkt for å ha påvirket vitner. Etterforskerne forsøker å få brakt på det rene om Sarkozy på tilbød en dommer en prestigefull posisjon i Monaco i bytte for informasjon.

Forholdet er knyttet til påstandene om at Sarkozys valgkamp i 2007 skal ha blitt sponset av Libyas tidligere diktator Muammar al-Gaddafi- noe han selv benekter på det sterkeste - og at han skal ha fått konvolutter fulle av penger av den styrtrike L'Oreal -arving Liliane Bettencourt.

Sarkozy skal ifølge mistanken mot ham ha forsøkt å få informasjon om etterforskningen av denne saken.

Han skal også ha blitt tipset om at telefonen hans ble avlyttet av etterforskerne, skriver AFP, og gjennom sine handlinger hindret etterforskningen.

Advokat anholdt Etterforskningen av de angivelige pengebetalingene fra Gaddafi pågår fortsatt. Det var i forbindelse med denne etterforskningen at en dommer ga medhold i at Sarkozys telefon kunne avlyttes. Etter fire måneder ble det oppdaget at Sarkozy hadde en hemmelig telefon i et falskt navn, ifølge AFP. 

Det var en samtale med Sarkozys advokat Thierry Herzog som utløste etterforskningen, skriver det franske nyhetsbyrået videre.

I går ble også Herzog anholdt. To dommere er også tatt inn til avhør.

Selv framholder Sarkozy at beskyldningene mot ham er politisk motivert.

Foto: AFP PHOTO / ALAIN JOCARD
Foto: AFP PHOTO / ALAIN JOCARD Vis mer