LOVER HJELP: Frankrikes president Nicolas Sarkozy tilbyr Irak økonomisk samarbeid, og vil bidra til gjenoppbygging av landet. Her sammen med Iraks president Jalal al-Talabani (til venstre). Foto: AP Photo/ Khalid Mohammed, Pool
LOVER HJELP: Frankrikes president Nicolas Sarkozy tilbyr Irak økonomisk samarbeid, og vil bidra til gjenoppbygging av landet. Her sammen med Iraks president Jalal al-Talabani (til venstre). Foto: AP Photo/ Khalid Mohammed, PoolVis mer

Sarkozy har landet i Irak

Frankrikes president på overraskende besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er første gang et fransk statsoverhode besøker Irak.

Sarkozy ble tatt imot i Bagdad av sin irakiske kollega Jalal al-Talabani.

- Jeg har kommet for å uttrykke fransk solidaritet med Irak. Det franske folk ble sterkt påvirket av det som skjedde i Irak. Frankrike vil gå sammen med Irak på veien mot suksess, sa Sarkozy på en felles pressekonferanse med Talabani.

Sarkozy la til at verden trenger et sterkt, samlet og selvstendig Irak. Han lovet også fransk hjelp til gjenoppbyggingen av landet.

- Vi ønsker samarbeid på det økonomiske området. Vi vil også bidra når det gjelder energi, gjenoppbygging, politivesen, sikkerhet og det militære, lovet Sarkozy.

På spørsmål om hva som er det viktigste Frankrike kan bidra med, sa Sarkozy følgende:

- Bare fortell oss hva dere trenger.

Senere skal den franske presidenten også møte statsminister Nouri al-Maliki.

Irak-besøket inngår som en del av en rundreise i Midtøsten der den franske presidenten også skal innom Bahrain, Kuwait og Oman. (NTB)