Sarkozy og Brown forberedt på å dra til Darfur

Frankrike og Storbritannia presser på for å sende styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Mennesker dør og folk lider. Det må opphøre, sa Frankrikes president Nicolas Sarkozy på en felles pressekonferanse med Storbritannias nyinnsatte statsminister Gordon Brown.

- Vi er forberedt på å dra sammen til Darfur for å forsikre om at fredsprosessen beveger seg framover, sa Brown. Nå vil de presse på FNs sikkerhetsråd for å få til handling, jobbe for en umiddelbar våpenhvile i landet og bidra med vestlig økonomisk hjelp så fort det kommer i orden.

De to statslederne ble også enige om andre tiltak på pressekonferansen, blant annet for å jobbe for å få til kutt i skatter og avgifter på miljøvennlige produkter. Møtet var det første etter at de to tiltrådte som statsledere. De ville med dette innlede det de håper blir en fase med bedre forhold mellom de to landene.

Presset på

I juni holdt ble det holdt Darfurkonferanse i Paris. Da presset Sarkozy på for å få til en fredsbevarende styrke i Sudans konfliktfylte Darfur-region.

Sudan har godtatt en plan for å benytte en fredsbevarende styrke på mellom 17.000 og 19.000 soldater fra FN og den Afrikanske union (AU) i Darfur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer