Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sarkozy siktet for ulovlig valgkampfinansiering

Påtalemyndigheten etterforsker Frankrikes tidligere president.

ETTERFORSKES: Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy er siktet for ulovlig valgkampfinansiering i 2012.  Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB scanpix
ETTERFORSKES: Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy er siktet for ulovlig valgkampfinansiering i 2012. Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frankrikes tidligere president Nicolas Sarkozy er siktet for ulovlig valgkampfinansiering i 2012, opplyser fransk påtalemyndighet.

Sarkozy møtte tirsdag i en forhørsrett i Paris der han ble utspurt om hvordan valgkampen ble finansiert i 2012. Tirsdag kveld opplyste påtalemyndigheten at det er grunnlag for etterforskning av den tidligere presidenten, og det er derfor tatt ut siktelse.

61-åringen anklages for «ulovlig finansiering av valgkampen til en kandidat som overskred lovens grenser for valgkampbidrag». Siktelsen innebærer at saken kan havne i rettsapparatet, men foreløpig er det ikke automatikk i at Sarkozy blir tiltalt.

Derimot må Sarkozy nå belage seg på en rekke møter med lovens lange arm i månedene som kommer, noe som kan forpurre planene hans om å delta i nominasjonsvalget i november, i tide til neste års presidentvalg.

Sarkozy forsøkte i 2012 å stille til valg. Han benyttet PR-byrået Bygmalion, som arrangerte deler av valgkampen hans. Bygmalion skal ha sendt en regning på 18,5 millioner euro til Sarkozys daværende parti UMP (som siden har byttet navn til Republikanerne) i stedet for å sende regningen til valgkampkontoret. Dermed kunne Sarkozy overskride den lovbestemte grensen på 22,5 millioner euro.

Sarkozy har selv benektet ulovlig valgkampfinansiering.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram