Sarkozy ute av presidentkampen

Tidligere statsminister François Fillon (62) ligger best an til å bli presidentkandidat for de konservative i Frankrike.

UTE: Tidligere president Nicolas Sarkozy må se seg slått ut av kampen om å bli de konservatives presidentkandidat i Frankrike. Foto: AFP
UTE: Tidligere president Nicolas Sarkozy må se seg slått ut av kampen om å bli de konservatives presidentkandidat i Frankrike. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fillon vant klart søndagens nominasjonsvalg i partiet, foran tidligere statsminister Alain Juppé (71).

Med stemmene fra drøyt 70 prosent av de rundt 10.000 valglokalene talt opp, lå Fillon an til en oppslutning på 42,8 prosent, mens Juppe hadde 27,8 prosent.

Tidligere president Nicolas Sarkozys drøm om en ny presidentperiode ble dermed knust, og med 21,7 prosent av stemmene erkjente han søndag kveld nederlag.

- Jeg ønsker François Fillon og Alain Juppé til lykke, sa Sarkozy.

Gode sjanser

Dersom Fillon går seirende ut av nominasjonsprosessen, mener franske kommentatorer at han kan ha gode sjanser til å vinne presidentvalget i april og mai.

President François Hollande er svært upopulær og vil neppe få sosialistpartiets velsignelse til å stille til gjenvalg, men det er foreløpig uklart hvem sosialistene vil satse på.

Tidligere finansminister Emmanuel Macron stiller for øvrig som presidentkandidat for et nytt sentrumsparti han selv har stiftet, og han kan komme til å stjele stemmer fra sosialistenes kandidat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer