I ARREST: Dominique Strauss-Kahn to dager etter arrestasjonen for voldtekt i vår. Nå antydes det at hele historien var en sammensvergelse for å bli kvitt den tidligere IMF-sjefen og franske politikeren.. AFP PHOTO/POOL/Emmanuel Dunand
I ARREST: Dominique Strauss-Kahn to dager etter arrestasjonen for voldtekt i vår. Nå antydes det at hele historien var en sammensvergelse for å bli kvitt den tidligere IMF-sjefen og franske politikeren.. AFP PHOTO/POOL/Emmanuel DunandVis mer

Sarkozys parti kan ha lest Strauss-Kahns e-post

Tilhengere av Dominique Strauss-Kahn ber franske myndigheter om å etterforske påstander om et komplott mot den tidligere IMF-sjefen. President Nicolas Sarkosys parti UMP skal ha skaffet seg ulovlig tilgang til Strauss-Kahns personlige e-post.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dominique Strauss-Kahn mistet jobben som den mektige sjefen for Det internasjonale pengefondet IMF, etter at han ble anmeldt for voldtekt av en stuepike på Sofitel hotell i New York i vår.

Strauss-Kahn satt mange uker i varetektsfengsel, men slapp ut i sommer etter at retten i New York fant flere uoverenstemmelser i stuepiken Nafissatou Diallos forklaring.

Jubler for voldtektsanmeldelse Sentralt i de nye opplysningene er en filmopptak fra Sofitel hotell som skal vise hotellets tekniske sjef, Brian Yearwood, som danser jublende sammen med en uidentifisert mann, umiddelbart etter at Diallo har anmeldt Strauss-Kahn for voldtekt.

De to mennene danser og klapper i hendene i flere minutter mens de gir hverandre «high five», og Diallo venter i nærheten.

Scenen fra det interne overvåkingskameraet skal understreke at noen er veldig fornøyd med at Strauss-Kahn er anmeldt for voldtekt, som om det hele var planlagt på forhånd.

Rasende reaksjoner Fra det franske regjeringspartiet UDP kommer det rasende reaksjoner på at partiet skal ha deltatt i noe komplott mot Strauss-Kahn.

- Denne historien er latterlig. Argumentet om at det skal ha vært en sammensvergelse er grotesk, sier lederen av Frankrikes konservative regjeringsparti UMP, Jean-François Cope.

Innenriksminister Claude Guenant avviser spekulasjonene som «ren fantasi».

Strauss-Kahs fall var av det store slaget. Påstanden om at en av verdens mektigste voldtok ei stuepike fra Afrika gjorde «Strauss-Kahn saken» til en dominerende internasjonal nyhetssak i flere måneder. For enda viktigere enn å være IMF-sjef var Strauss-Kahn som favoritt til å bli det franske sosialistpartiets kandidat til den franske presidentvalget våren 2012.

Det har lenge vært spekulert i at Strauss-Kahn var utsatt for et komplott da han ble anklaget for voldtekt, og at komplottet skulle være regissert fra president Sarkozys side for å bli kvitt den antatt farligste utfordreren til presidentvalget. Nå har teorien om komplott fått mer vann på mølla.

Advart i tekstmelding De nye opplysningene i saken stammer fra en artikkel i The New York Review of Books.

I artikkelen har journalist Edward Jay Epstein gått grundig gjennom hva som skjedde på Sofitel hotell 14 mai. Diallo påstår at Strauss-Kahn tvang henne til å utføre oralsex, mens Strauss-Kahn vedgår at de to hadde seksuell kontakt, men at det ikke var under tvang.

I artikkelen i The New York Review of Books sier kilder som står nær Strauss-Kahn at han samme dagen som han ble arrestert ble advart i en tekstmelding om at en e-post han hadde sendt til sin kone hadde blitt plukket opp og lest i partihovedkvarteret til UMP i Paris. En av Strauss-Kahns advokater, William Taylor, kommenterer påstandene om at UMP hacket Strauss-Kahns personlige e-post på denne måten.

- Vi kan ikke utelukke sannsynligheten for at Strauss-Kahn var offer for et bevisst forsøk på å ødelegge ham som en politisk kraft.
Andre nye opplysninger er det at data fra hotellet viser at Diallo låste seg inn i Strauss-Kahns suite mellom 12.06 og 12.07. Mens data fra Strauss-Kahns telefon viser at han snakker med sin datter Camille klokka 12.13, bare fem minutter etter at Diallo kom inn på hotellrommet, og den angivelige voldtekten skal ha skjedd.