Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sarkozys sønn trekker prestisjesøknad

Etter anklager om kameraderi.

TREKKER SØKNAD: Jean Sarkozy var en het kandidat for en toppstilling i finansselskapet EPAD. Foto: EPA/IAN LANGSDON/Scanpix
TREKKER SØKNAD: Jean Sarkozy var en het kandidat for en toppstilling i finansselskapet EPAD. Foto: EPA/IAN LANGSDON/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

(Dagbladet): President Nicolas Sarkozys 23 år gamle sønn, Jean Sarkozy, var en het kandidat for en toppstilling i finansselskapet EPAD. Selskapet forvalter milliarder av euro i finansdistriktet La Defence i Paris, og er delvis eid av staten.

23-åringen trekker nå sin søknad, skriver Washington Post.

Sarkozys søknad utløste ifølge NTB omfattende protester både på venstresiden og i det konservative regjeringspartiet om at han ikke var kvalifisert for jobben, og at han ble utnevnt på grunn av sin prominente far.

Unge Sarkozy sier at han fortsatt stiller som kandidat til styret, men at han ikke har ambisjoner om å bli leder.

Lederstillingen kunne utløst påstander om avtalt spill eller uheldig favorisering, innrømmer 23-åringen selv, ifølge AFP.

- Forhørte jeg meg med presidenten? Nei. Forhørte jeg meg med faren min? Ja. Som alle andre fedre og sønner holder vi sammen i tøffe tider, sa Jean Sarkozy etter avgjørelsen.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling