Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sars-alarm i Hellas

Grekerne kan ha fått sitt første tilfelle av sars, rett før turiststrømmen starter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mer enn 14,5 million turister inntar Hellas' strender og øyer i løpet av somemrsesongen. Turismen står for 15 prosent av økonomien i landet. Et sarsutbrudd kan få alvorlige konsekvenser.

Så langt har Hellas ikke blitt berørt av den alvorlige sykdommen som har smittet mer enn 7000 mennesker, hovedsaklig i Asia. Sars har krevd mer enn 500 liv.

Tirsdag meldte gresk fjernsyn om det første mulige tilfellet av sars. Ifølge greske medier skal det dreie seg om en sørafrikansk flyvertinne. Kvinnen hadde tidligere vært i sars-rammede Hongkong, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Det er et tilfelle hvor symptomene har fått oss til å mistenke sars, men det er fortsatt bare et mulig tilfelle og det vil bli innrapportert til WHO (Verdens Helseorganisasjon) som det, sier den greske helseministeren Costas Staphanis til gresk fjernsyn.

- Jeg understreker at dette ikke er et bekreftet tilfelle ennå, sier han.

Turistindustrien i de delene av Asia som er hardest rammet av sars er nærmest totalt lammet etter utbruddene. Før sommersesongen begynner i Hellas er sars det verste som kan skje den greske turistindustrien. Og landets økonomi.

I ettermiddag melder det makedonske nyhetsbyrået MPA i Hellas at kvinnens røntgenbilder ikke viser alarmerende tegn på sykdommen. Det er likevel for tidlig å avskrive smitte før alle testene er analysert.

FRYKTER TURISTSVIKT: Greske myndigheter frykter at turistene skal svikte Hellas i sommer om en sars-epidemi bryter ut i landet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media