Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- SARS kan stanses

Gro Harlem Brundtland, generaldirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO), sier til BBC at SARS-epidemien ennå kan stanses om verdens land tar den på alvor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tror vi fortsatt har en mulighet. Vi har fortsatt en mulighet til å stanse epidemien hvis vi arbeider sammen globalt, over landegrensene, og gjør det som er nødvendig for å kontrollere utbruddet, sa Brundtland i et intervju med BBCs fjernsynskanal søndag.

Hun benektet at WHOs respons på SARS-epidemien har vært overdreven i forhold til innsatsen for eksempel mot sykdommer som malaria, som koster tusener av barn livet i Afrika hver dag.

Hun understreket tvert imot at det er viktig å hindre at SARS kommer til de fattige landene i Afrika. De ville bli enda mye hardere rammet enn de tross alt relativt utviklede landene med fungerende helsesystemer som er rammet hittil.

- Vi gjør det som er nødvendig for å få kontroll over en ny sykdom før den blir globalt kronisk og en ny byrde for menneskeheten, sa hun.

- Det fins ingen behandling, ingen vaksine. Når det gjelder malaria er det heldigvis mye vi kan gjøre, dersom vi gjør det vi vet er effektivt, påpekte hun.

NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media