Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sars kom trolig fra snikekatter

Det dødelige lungeviruset sars er trolig overført til mennesker fra snikekatter, som er regnet som en delikatesse blant befolkningen i Sør-Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Professor Yuen Kwok-young, som leder avdelingen for mikrobiologi ved Universitetet i Hongkong, offentliggjorde fredag de nye funnene til forskere som har forsøkt å avsløre opprinnelsen til sars-viruset.

- Fra den genetiske informasjonen vi har, ser vi det som svært sannsynlig at viruset har hoppet fra snikekatter til mennesker, sier Yuen. Han tror at funnet kan forhindre en lignende epidemi i fremtiden.

Nærmere 700 mennesker er døde av sars verden over.

Snikekatter, også kalt desmerkatter, tilhører en rovdyrfamilie med i alt 66 ulike arter. Kroppen er som regel langstrakt og slank med korte ben, og den kan ligne på våre mårdyr. Alle snikekatter gir fra seg en eiendommelig, gjennomtrengende moskuslukt, som skyldes et spesielt sekret som er populært blant parfymeprodusenter.

Sørkinesere er svært glade i viltkjøtt, inkludert snikekatter, slanger og skilpadder, men de gamle mattradisjonene blir nå gransket nøye på grunn av faren for overføring av virus fra dyr til mennesker.

NTB

DELIKATESSE: Snikekatter er regnet som en delikatesse i Kina. Sars kan ha blitt overført til mennesker over middagsbordet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media