Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sars-panikk i Russland

I går stengte Russland grensa mot Kina. Samtidig øker frykten for at sars skal bryte ut i Nord-Korea - eller at den allerede er kommet til det isolerte landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Russland og Nord-Korea har lange grenser mot Kina. Både sykdommen og panikken kan spre seg til disse nabolandene. I går ble meldt om nye angrep mot en klinikk i det nordlige Kina - fordi det var rykter om sars-pasienter der. I Kina er panikken blandet med skam blant dem som har mistanken om sars hengende over seg. Nordmannen Erling Sand er i Yunnan, og foreløpig langt unna rapporterte sars-tilfeller. Men han forteller til Dagbladet.no at han hører om sars-smittede som hopper ut av sykehusvinduene.

Nederlag

- Folk frykter hva som skal skje med dem. Å få sars er et nederlag. Folk vil ikke assosieres med sykdom, sier han.

Russland er det første landet som rent fysisk har stengt grensa til Kina. Alle flyginger til Kina, Hongkong og Taiwan er stoppet. Stenging av grensa skjedde før det i går ble klart at Russland hadde fått sitt første sars-tilfelle.

Utsatt

Nord-Korea hevder bastant at det ikke er oppdaget sars i landet, men ber likevel om hjelp fra Røde Kors til å bekjempe sykdommen. Sørkoreanske medier hevder på sin side at sars allerede er kommet til nabolandet. Men eksperter slår fast at Nord-Korea er spesielt utsatt, blant annet fordi store deler av befolkningen er underernært og fordi landets helsevesen på ingen måte er forberedt på en sars-epidemi. Røde Kors forsøker derfor å sende masker og annet utstyr til helsearbeiderne i Nord-Korea.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media