Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sars under kontroll

Taiwan og Kina ble lørdag fjernet fra listen over land med fare for sarssmitte. Det betyr at utbruddet av sars er under kontroll over hele verden, bekrefter WHO lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det livstruende lungeviruset, som først dukket opp i Kina i november i fjor, skapte kaotiske tilstander da det etter hvert spredte seg rundt om i verden. Mer enn 800 mennesker er foreløpig omkommet etter å ha pådratt seg viruset.

Men lørdag kunne Gro Harlem Brundtland, generaldirektør i Verdens helseorganisasjon (WHO), berolige med at spredningen av viruset nå er under kontroll verden over.

- Vi markerer ikke slutten på sars i dag, men dette er en milepæl; det verdensomspennende utbruddet av sars er brakt under kontroll, sier Harlem Brundtland i en pressemelding fra WHO.

Men selv om den umiddelbare trusselen fra lungeviruset er borte, påpeker WHO at det fortsatt trengs mer forskning, blant annet for å finne en diagnostisk test for å klargjøre om en person er smittet av sars eller en annen luftveissykdom.

NTB