Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sars-viruset tåler mer enn antatt

Ferske forskningsresultater fra Verdens helseorganisasjon (WHO) viser at sars-viruset kan overleve i dager og uker også utenfor kroppen til smittebæreren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tyder på den alvorlige sykdommen kan overføres ved berøring av gjenstander, og ikke bare gjennom direkte kontakt med en smittet person.

WHOs forskere mener viruset kan overleve i flere timer på en vanlig overflate. I avføring kan det overleve i opp til fire dager dersom smittebæreren har diaré, og i et kjøleskap i minst tre uker.

De gode nyhetene er at temperaturer over 56 grader raskt tar knekken på den hissige mikroben. Det gjør også flere vanlige kjemikalier for desinfisering, som klorin.

Det er også usikkert hvor store mengder av viruset som skal til for at et menneske skal kunne bli smittet ved berøring av gjenstander.

Russiske myndigheter opplyste mandag at det for første gang er oppdaget mistenkte tilfeller av sars i Russland. Fire personer er satt i karantene i byen Blagovesjtsjensk, på grensen mot Kina.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media