SAS anker spionasjedom

Flyselskapet mener de ikke har drevet industrispionasje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): SAS Norge har bestemt seg for å anke dommen fra Borgarting lagmannsrett, der selskapet ble funnet skyldig i industrispionasje mot flyselskapet Norwegian.

Tidligere i uken ble SAS dømt til å betale fire millioner kroner i bot, etter at flere ansatte snoket i Norwegian sine passasjerlister gjennom bookingsystemet Amadeus.

- Vi anker saken inn for Høyesterett fordi vi mener at det ikke er foregått noe straffbart i denne saken. Det er for øvrig den samme konklusjonen som Asker og Bærum tingrett kom til i fjor, sier administrerende direktør Ola Strand i en pressemelding.

Norwegian har varslet at de kan komme med et erstatningskrav på opp mot en halv milliard kroner mot SAS etter dommen fra Borgarting lagmannsrett.

UENIG MED RETTEN: SAS mener de ikke har gjort noe straffbart, og vil at Høyesterett skal se på saken fra lagmannsretten. Foto: SCANPIX
UENIG MED RETTEN: SAS mener de ikke har gjort noe straffbart, og vil at Høyesterett skal se på saken fra lagmannsretten. Foto: SCANPIX Vis mer