SAS bedre enn ventet, men nesten halvert fra i fjor

SAS tror fremdeles det er mulig å gå med overskudd i år, under gitte forutsetninger.

ØKONOMI: SAS-sjef Rickard Gustafson tror fremdeles på et positivt resultat før omstruktureringskostnader i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
ØKONOMI: SAS-sjef Rickard Gustafson tror fremdeles på et positivt resultat før omstruktureringskostnader i år. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): SAS Gruppen melder om et resultat etter skatt på 496 millioner svenske kroner i 3. kvartal 2014, som går fra mai til juli. Det var ned 44 prosent fra 886 millioner kroner i samme periode året før.

Analytikerne ventet ifølge TDN Finans et nettoresultat på 453 millioner svenske kroner.

Resultat per stamaksje ble 1,24 kroner, ned 54 prosent fra 2,69 kroner ved samme korsvei i fjor.

Resultatet før skatt ble 756 millioner svenske kroner, sammenlignet med 1.176 millioner kroner året før.

Snittforventningene til analytikerne tilsa ifølge TDN Finans et resultat før skatt på 617 millioner kroner.

Driftsresultatet ble 932 millioner svenske kroner, mot 1.401 millioner kroner året før. Her hadde analytikerne ventet et resultat på 847 millioner kroner.

I rapporten skriver SAS at resultatet reflekterer et marked med sterkt prispress.

Driftsinntektene beløp seg til 10.627 millioner svenske kroner, sammenlignet med 11.593 millioner kroner i 3. kvartal 2013.
Analytikernes forventninger lå her på 10.554 millioner.

August-rekord Samtidig mener selskapet at høy passasjervekst og produktivitet i 3. kvartal viser at selskapets strategi fungerer.

SAS Gruppen meldte fredag at selskapets regulære passasjertrafikk (RPK) økte 6,3 prosent i august 2014 i forhold til samme måned året før, og at tallene ble positivt påvirket av nye ruter og høyere kabinfaktor.

Den største trafikkøkningen kom på de intra-skandinaviske og europeiske rutene, med en vekst på om lag 10 prosent.

Totalt fraktet SAS 2,6 millioner passasjerer, opp 9,1 prosent, noe som var ny august-rekord for selskapet.

SAS sier i kvartalsrapporten at organisasjonen nå er tilpasset en rask gjennomføring av forandringer som gir en resultateffekt på en milliard svenske kroner.

Nye innsparinger Selskapet opplyser dessuten at arbeidet med ytterligere tiltak fortsetter i et høyt tempo og at fremdeles er mulig å vise et positivt resultat før omstruktureringskostnader og skatt i regnskapsåret 2013/2014, som avsluttes i oktober.

Det forutsettes her at kapasiteten i luften ikke endres vesentlig, at flybensinen er stabil, at det ikke skjer store endringer i valutasituasjonen og at det ikke inntreffer noe uforutsett.

Selskapet oppgir at kostnadsbesparelsene i regnskapsåret er på 1,2 milliarder svensker kroner og at det vil komme nye tiltak. Det vil bli redegjort for disse under fremleggelsen av årsregnskapet, og det legges til at det vil meføre omstruktureringskostnader som vil bli tatt i inneværende regnskapsår.

Flere nyheter Har solgt for 4,5 milliarder - tror fortsatt på boligfest
Spetalen-selskap henter inn 115 mill.
Kværner varsler store omveltninger