- SAS blir ikke kjøpt opp

Analytikerne sier det er vanskelig å få solgt flyselskapet.

MÅ HANDLE RASKT:  Analytikerne tror ikke på at SAS blir kjøpt opp. De mener flyeselskapet må handle raskt. Hvis ikke, må de søke alternativer. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
MÅ HANDLE RASKT: Analytikerne tror ikke på at SAS blir kjøpt opp. De mener flyeselskapet må handle raskt. Hvis ikke, må de søke alternativer. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lufthansa kommer ikke til å kjøpe SAS, mener analytiker Lars Heindorff i ABG Sundal Collier. Han gir imidlertid SAS kun to-fire år på å bli lønnsomt.

Ellers vil det være over og ut. SAS må gjøre alt som står i selskapets makt for å kutte kostnadene. Men selskapet kommer aldri til å klare å kutte seg til lønnsomhet i et marked som er preget av altfor høy kapasitet, mener analytiker Kenneth Sivertsen i Arctic Securities.

SAS kan ikke gjøre stort annet enn å håpe på at flymarkedet i Europa blir beder konsolidert gjennom sammenslåinger og konkurser, mener han.

Fire år Heindorff mener på sin side at det eneste SAS kan gjøre, er å fortsette å kutte, og endre den foreldede selskapsstrukturen.— Problemet er at ryggraden i selskapet er kortdistanseflygninger på én til to timer. På slike reiser er prisen helt avgjørende for kunden.

Dermed er det i skarp konkurranse med lavprisselskaper som Norwegian, sier Heindorff til Dagens Næringsliv.

Han mener alt handler om hvor raskt SAS kan klare å kutte utgiftene. Alternativet ser mørkt ut.

— Hvis det ikke blir mer lønnsomt, må det søke alternativer innen to-fire år, sier Heindorff, som får støtte av Sivertsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer