SAS dumper prisene til de unge

GØTEBORG (Dagbladet): I løpet av sommeren dumper SAS prisene på flybilletter for ungdom som vil reise innenriks i Norge. Samtidig lanseres trolig et eget bonuskort for ungdom mellom 15 og 25 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I løpet av august vil vi komme med et eget tilbud rettet mot norsk ungdom som flyr innenriks. Prisen på billettene for ungdom blir langt lavere enn de er i dag, sier markedsdirektør Erik Strand i SAS til Dagbladet.

Han ville ikke konkret si hvor rimelige billettprisene blir, men sier det er snakk om reelle reduksjoner.

- Vi forsøker ungdomskonseptet i Sverige fram til sommeren, og så vil vi komme tilbake med et tilsvarende tilbud til norsk ungdom, sier han.

Det svenske ungdomskonseptet til SAS innebærer booking-billetter til redusert pris, en reduksjon av prisen på såkalte sjansebilletter (standby) med 30 prosent, eget «bonuskort» som belønner trofaste ungdomsreisende, og reduserte billettpriser på flybussene til og fra en del flyplasser.

Hundrelapper

Det er grunn til å tro at konseptet for norsk ungdom vil være likt det SAS lanserer i Sverige fra 1. april.

Det vil si at norske ungdommer kan reise på booking-billetter i Norge for 400- 500 kroner på norske innenriksruter.
Prisene på sjansebillettene reduseres, og det blir mulig å bestille billettene på Internett.

- Bestiller du på Internett, blir billetten sendt hjem til deg sammen med en faktura. For å bestille via Internett må man ha fylt 18 år, legger Erik Strand til.

Bonusreise

I forbindelse med satsingen på ungdom lanserer SAS et eget klippekort - eller bonuskort - for dem mellom 15 og 25 år.

- Med klippekortet kan ungdommen samle reiser. Etter 16 enkeltreiser - enten på standby eller booket billett - får man en reise ut i Europa med SAS til en våre destinasjoner nord for Alpene. Dette inkluderer reiser til Frankrike, sier Erik Strand.