Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-enighet i Sverige og Danmark

Nå hersker det fred mellom SAS-ledelsen og kabinforeningene i Sverige og Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ledelsen i SAS er kommet fram til en avtale med de kabinansatte i Danmark og Sverige. Avtalen er en forutsetning for å gjennomføre flyselskapets store spareplan.

Som en del av avtalen skal de såkalte 3-2-2-reglene opphøre fra 1. mars neste år. Disse reglene innebærer at fly på langruter alltid skal bemannes av tre svenske, to norske og to danske kabinansatte.

Når 3-2-2-reglene opphører vil SAS bemanne langrutene ut fra behov og produksjonsforutsetninger, opplyser flyselskapet i en pressemelding.

- Jeg er fornøyd med at vi etter lange og til tider intense forhandlinger nå er kommet til enighet med to av de tre landenes kabinforeninger, sier Sören Belin, sjef for Scandinavian Airlines i en pressemelding.

SAS har ingen tilsvarende avtale med de norske kabinansatte.

- Vi kan vel håpe på at vi får det snart, sier informasjonsdirektør Simen Revold i SAS til NTB.

Ettersom det ikke er inngått noen avtale med de norske kabinansatte vil 3-2-2-reglene fortsatt gjelde for de norske ansatte, opplyser Revold.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media