Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS er back in business

SAS henter milliarder for å finansiere morgendagens flyselskap. For å lykkes skal de også øke kundeklubben med 40 prosent, og lokke til seg flere forretningsreisende.

 Henter milliarder:  SAS har kommet seg, og satser milliarder på fremtiden. Foto VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet
Henter milliarder: SAS har kommet seg, og satser milliarder på fremtiden. Foto VEDLOG/HANS ARNE Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi gjør dette for å forsterke egenkapitalen. Den har vært påvirket av våre nedskrivninger på pensjonsmidlene, som skjedde i samband med endrede regnskapsregler, sier Göran Jansson, finansdirektør i SAS, til Finansavisen.

Selskapet henter inntil 5,25 milliarder kroner gjennom utstedelse av nye preferanseaksjer og konvertible obligasjonslån.

Satser på business Businessreisende blir viktigere for SAS. Disse kundene genererer 70 prosent av selskapets billettinntekter, kunne konsernsjef Rickard Gustaffson fortelle under en telefonkonferanse fredag.

Nå vil selskapet forsøke å øke medlemsbasen i fordelsprogrammet fra eksisterende tre, til fem millioner, for å sikre seg flere lojale reisende, skriver Finansavisen.

- Den andre grunnen til at vi gjør dette er for å skjerpe vår finansielle beredskap. Etter en lengre tid med omstruktureringer er det på tide å skape langsiktige strukturer, sier Jansson til avisen.

Flere nyheter Milliardemisjon i SAS SAS fraktet 1,7 millioner passasjerer SAS håper ny bonusordning skal gi økte inntekter

Hele Norges coronakart