KUTTER OG KUTTER: I dag legger SAS sine 39 fagforeninger frem sine kuttforslag til konsernledelsen. Foto: Heiko Junge / SCANPIX
KUTTER OG KUTTER: I dag legger SAS sine 39 fagforeninger frem sine kuttforslag til konsernledelsen. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

SAS-fagforeninger enige om kostnadskutt

SAS-styret orienteres om kostnadskuttene konsernets 39 fagforeninger har gjennomført.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Styret i SAS-konsernet blir i Stockholm onsdag orientert om resultatene av de forhandlinger om kostnadskutt som konsernets 39 fagforeninger har gjennomført.

Et resultat skulle egentlig vært lagt fram for konsernstyret 18. desember i fjor, men de skandinaviske kabinforeningene var ikke kommet i mål da og fikk utsettelse til 14. januar.

SAS kabinforening i Sverige er etter det TDN Finans erfarer ferdig med sine forhandlinger og har signert kuttavtale med SAS. Også Norsk Kabinforening er i mål, sier 1. nestleder Elisabeth Goffeng til NTB.

Hun ønsker ikke å si noe nærmere om resultatet onsdag formiddag, men viser til at kommentarer vil bli gitt i etterkant av styremøtet i Stockholm. Ifølge Goffeng er man fortsatt ikke enig med SAS om ny kollektivavtale for de kabinansatte.

Fagforeningene i SAS er bedt om å være med på å bidra med kostnadskutt på vel 2 milliarder kroner før 2010. I tillegg arbeides det med en spareplan som skal gi konsernet et overskudd på tre milliarder innen 2011.

På styremøtet er det ventet at administrasjonen vil orientere om bestrebelsene på å selge det baltiske selskapet airBaltic, som SAS eier 47,2 prosent av.

(NTB)