-  SAS feil- informerer

SAS-pilotene går nå knallhardt ut mot Petter Jansen og mener SAS Braathens-sjefen feilaktig gir inntrykk av at konflikten er løst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om flyene har begynt å gå, avviser nestleder i SAS-flygernes forening, Jens Lippestad, på det sterkeste at konflikten er løst.

Helt siden SAS-pilotene begynte å sykmelde seg har konflikten vært fastlåst. Lørdag var fortsatt 50 piloter sykmeldt.

-  Vi har ikke hatt noen dialog med SAS-ledelsen, sier Lippestad til Dagbladet.

Angriper Jansen

Han beskylder administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens for å gi et galt bilde av konflikten.

-  Petter Jansen har forsøkt å gi inntrykk av at SAS Braathens er i dialog med oss. Men det har vært snakk om dialogmøter som var avtalt på forhånd. Det blir helt feil når han gir inntrykk av at det nå nærmer seg en løsning.

SAS-pilotene nekter blankt å anerkjenne Jansen som en motpart i konflikten.

-  Jansen er egentlig ikke part i denne saken. Han har ansvaret for trafikksituasjonen i SAS Braathens og burde i stedet legge press på konsernledelsen for å få fram en løsning, sier Lippestad.

Møtet SAS-pilotene skulle hatt med SAS-konsernet i Stockholm fredag er utsatt til neste mandag. Informasjonsdirektør Simen Revold i SAS Gruppen avviser at det ligger noen dramatikk i dette.

-  Det er bare av praktiske årsaker, understreker Revold.

-  Vi har hatt et møte med SAS-ledelsen i Stockholm. Vi fikk revolveren plassert mot tinningen. SAS står fast på at ansettelsesforholdet vi har med SAS-konsernet skal opphøre, sier Lippestad.

Dermed er det igjen stor fare for kaos i flytrafikken.

-  Situasjonen vil nok være noe anstrengt fram til problemet er løst. Det er mye frustrasjon blant pilotene, sier Lippestad.

Dagbladet forsøkte lørdag å få tak i Jansen, men ble henvist til kommunikasjonsdirektør i SAS Braathens, Cathrine Foss Stene. Hun gir Lippestad rett i at SAS Braathens ikke er pilotenes motpart i denne saken. Men at Jansen skal ha gitt galt inntrykk av situasjonen vil hun ikke gå med på.

-  Dette får stå for Lippestads regning. Det pilotene protesterer mot er forhandlingssituasjonen med konsernledelsen i Stockholm.

PILOTENE IKKE ENIG: SAS-sjef Petter Jansen.