Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-fly begynte å riste etter motorsmell

191 passasjerer tilbudt psykologhjelp på Arlanda i dag.

 TRYGT TILBAKE PÅ ARLANDA:  En Boieng  737 fra SAS med 191 passasjerer om bord på vei til Kroatia, måtte gjøre vendereis til Arlanda i dag. Illustrasjonsfoto: Leif Jansson, AFP/SCANPIX.
TRYGT TILBAKE PÅ ARLANDA: En Boieng 737 fra SAS med 191 passasjerer om bord på vei til Kroatia, måtte gjøre vendereis til Arlanda i dag. Illustrasjonsfoto: Leif Jansson, AFP/SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Samtlige passasjerer i et nær fullsatt SAS-fly er tilbudt psykologhjelp etter en dramatisk episode i lufta etter avgang fra Arlanda utenfor Stockholm i morges.

Boeing 737-maskinen til SAS tok av klokka 06.45 med 191 feriegjester til Split i Kroatia. 

Etter 25 minutter hørte passasjerer og mannskap et kraftig smell i den høyre motoren, og flykroppen begynte å riste.

- Motoren ble slått av så den ikke skulle påvirke manøvreringen av flyet, opplyser pressetalsmann Anders Lindström i SAS til expressen.se.

Alaramberedskap Kapteinen varslet tårnet på Arlanda om vendereis, og det ble iverksatt rutinemessig alarmberedskap på den svenske hovedflyplassen, selv om SAS-flyets landing klokka 07.40 ikke er definert som nødlanding.

Arlanda klargjorde en lengre rullebane enn normalt fordi flyet hadde høyere fart med bare en motor til å bremse.

Landingen gikk problemfritt.

Såvidt SAS-talsmannen har oversikt over i formiddag, har alle passasjerene tatt i mot tilbud om å bli fraktet til Split med et annet fly.