SAS-fly bulka på vei til rullebanen

To SAS-fly satt ut av spill på Flesland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et SAS-fly av typen Boing 737,  kolliderte i dag med et annet SAS fly på vei fra gaten og ut på rullebanen på Flesland i Bergen.

- Vi hørte to kraftige dult, og alle som satt i flyet hoppet i setene. Så kom piloten på høytaleren og beklaget. Han fortalte at flyet var av en litt annen høyde en det han pleide å fly. Han hadde derfor feilberegnet avstanden slik at vingen på flyet vårt krasjet inn i det andre flyet som sto parkert, forteller en av passasjerene til Dagbladet.no.

Hendelsen blir bekreftet av SAS.

- Vingen på det ene flyet kom borti stabilisatoren til det andre flyet, altså det som ser ut som en liten vinge helt bakerst. Det var et beklagelig uhell. Vi vet ikke hva som ledet opp til kollisjonen, forteller informasjonssjef i SAS Norge Kenneth Vikse. 

Begge flyene ble skadd, og kan ikke fly for øyeblikket.

- Flyene blir inspisert nå, men det ser ut til at de blir stående, sier Vikse.

SAS-passasjerene på Flesland må derfor belage seg på kraftige forsinkelser.

- Jeg vet ikke hvor langt tid det vil ta og få dem til Oslo. De som jobber med å få passasjerene av gårde har helt klart et problem når to av flyene våre er satt ut av spill, sier Vise.

Passajeren som Dagbladet.no snakket med fortalte først at de reisende tok uhellet med godt humør.

- Det virker ikke som om det var noen som ble redde. Jeg tror det er mange om bord som har bulka selv, men med bil, vel å merke, sa hun tidligere.

Etter at det blir klart at hun ikke kommer seg av gårde med det første er hun ikke like fornøyd.

- Dette er kjedelig. Det virker som om SAS har skikkelige problemer, sier hun.