Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-fly fikk bombetrussel i lufta

På vei til Chicago nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet var på vei mot Chicago fra flyplassen Schipol i Amsterdam da den nederlandske TV-stasjonen RTV Noord Holland mottok en bombetrussel via epost.

Flyet lettet klokka elleve i formiddag, og trusselen nådde TV-stasjonen omkring klokka tolv. De meldte straks fra til politiet.

SAS' informasjonssjef Bertil Ternert sier til det svenske nyhetsbyrået TT at flyet tilhører United Airlines, som samarbeider med SAS. Det skandinavisket flyselskapet har kjøpt seg inn på et begrenset antall flyseter, skriver Expressen.

Nederlanske myndigheter har analysert trusselen, men har valgt å ikke be pilotene om å foreta en nødlanding, sier den nasjonale polititalsmannen Bart Coppens ifølge AFP.

Eposten er ifølge AFP antatt å være sendt fra Tyskland. RTV Noord Holland-redaktør Henk Lemckert, forteller at meldingen startet med ordene «Bomb to America» (bombe til Amerika) på engelsk.

Teksten fortsatte på nederlandsk: «Flight SK3909 fra Amsterdam til Chicago har en bombe for Irak. Amerika vil få se. Melding til dere.»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media