Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS fly forbanna

Det ligger an til full krig mellom flyselskapene og Luftfartsverket om hvem som er skyld i alle forsinkelsene på den nye hovedflyplassen på Gardermoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SAS varsler allerede et krast svar på Luftfartsverkets rapport der flyselskapene får hovedskylda for de mange forsinkelsene og kanselleringene.

- Vi har en annen oppfatning av hva som har ført til de mange problemene på Gardermoen, sier viseadministrerende direktør i SAS, Gunnar Reitan.

Reitan er forundret over at Luftfartsverket fordeler skyld for noe som har vært et problem på Gardermoen i fem måneder.

Annen oppfatning

- Vi har en helt annen oppfatning av årsakene til problemene og hvorfor flyplassen ikke fungerer godt nok. Så snart vi har lest rapporten, vil vi komme med et tilsvar. Vi vil ikke la saken ligge ubesvart, og vi vil dokumentere det vi mener har skapt problemene, sier Reitan.

SAS-sjefen varsler at selskapet om kort tid kommer med en motrapport.

Fungerende informasjonsdirektør Anne Grete Ellingsen i Braathens vil ikke kommentere saken så lenge selskapet ikke har fått rapporten fra Luftfartsverket.

Flere forhold

Luftfartsverket mener i sin rapport - ifølge Aftenposten - at avlyste avganger og forsinkelser stort sett skyldes selskapene selv, og at årsakene kan spores tilbake til flere forhold.

Det dreier seg blant annet om tekniske problemer med flyene, stor økning i rutetilbudet, personellsituasjonen, driftsrutiner og innkjøringsproblemer. I tillegg har mange fly vært forsinket fra andre flyplasser.

I rapporten konkluderer Luftfartsverket med at innkjøringen av Oslo Lufthavn har vært akseptabel, sammenliknet med andre internasjonale flyplasser.

Gunnar Reitan mener at Luftfartsverket burde ha sørget for at det var tilstrekkelig med flygeledere til å håndtere den økte flytrafikken.

Framover har man varslet forsinkelser som følge av mangel på folk ved blant annet kontrollsentralen i Røyken.