PÅ JORDET: Flyet som kom fra Oslo skled av rullebanen i København. Foto: Dagblad-tipser.
PÅ JORDET: Flyet som kom fra Oslo skled av rullebanen i København. Foto: Dagblad-tipser.Vis mer

SAS-fly fra Oslo skled av rullebanen på Kastrup

- Det var ingen tegn til panikk, og de ansatte var veldig profesjonelle, sier passasjer Rikke Homefjord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en Airbus A319-maskin med navnet «Sten Viking». Flyet har plass til 141 passasjerer, og det var 79 passasjerer ombord da ulykken skjedde klokka 08.45. Havarikommisjonen skal nå inn og kartlegge hva som har skjedd

HAR DU TIPS ELLER INFORMASJON? SEND TIL 2400@db.no

Flyet, som hadde avgang fra Oslo lufthavn Gardermoen klokken 07.40, hadde akkurat landet da det skled av rullebanen.

- Det stemmer at er fly som kom fra Oslo har sklidd av rullebanen og ut i gresset, hvor det fortsatt står. Det skal ha vært vanskelig å manøvrere flyet, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Lemche ved Kastrup flyhavn til Dagbladet.

En av de som var med på ulykkesflyet var Rikke Homefjord.

- Det var egentlig helt udramatisk. Det var litt vingling idet vi landet, og plutselig var det bråbremsing. Jeg satt ved vinduet så jeg så at vi skled ut på jordet og tok med oss en skilt, sier Rikke Homefjord.

- Det var ingen tegn til panikk, og de kabinansatte var veldig profesjonelle. Vi ble hentet ut av flyet med en trapp, og kjørt i buss inn til terminalen, sier Rikke Homefjord til Dagbladet.

- Etter at flyet hadde landet, og det skulle svinge av fra rullebanen, sklei den ut på gresset. Flyet hadde nok ikke stor fart, for det skjedde på enden av rullebanen, sier Tormod Sandstø, presse og kommunikasjonsrådgiver i SAS, til Dagbladet.

- Det er ikke en dramatisk situasjon. Passasjerene har kommet seg ut av flyet og har blitt kjørt inn til terminalen.

Ingen skadd
- Ingen personer er skadd, sier Lars Lemche. Han kjenner foreløpig ikke til det eksakte tidspunktet for hendelsen eller hvor mange passasjerer som var om bord i flyet.

- Det ble kjapt kjørt fram mobile trapper, og passasjerene ble fraktet til terminalen, sier Sandstø. Han sier at han ikke ennå har fått noe informasjon om årsaken til ulykken, og det er ikke meldt om noen skadde.

- Det er selvfølgelig uheldig at flyet skled av banen, men det hele var veldig udramatisk, sier Anne Munck Mikkelsen kommunikationsrådgiver på Kastrup flyplass.

Dagbladet kommer med mere.

TIPS OSS PÅ 2400@db.no.

PÅ GRESSET: Flyet havnet i gresset når det skulle inn på taxebanen på Kastrup. Foto: Dagblad-tipser.
PÅ GRESSET: Flyet havnet i gresset når det skulle inn på taxebanen på Kastrup. Foto: Dagblad-tipser. Vis mer