Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SAS-fly i rute

Første normale dag i lufta på ei uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag flyr SAS som normalt igjen - det vi si slik selskapet gjorde for ei uke siden. Ingen SAS-fly er kansellert eller forsinket fra norske flyplasser i dag.

-Dette ser bra ut, og alt taler for at også søndagen går etter normal ruteplan, sier informasjonssjef Kenneth Vikse i SAS Braathens til Dagbladet.no.

Siden forrige fredag kveld har det meste vært kaos. Forrige helg var Kastrup stengt på grunn av uvær. Denne uka har vært dominert av aksjonerende og syke piloter i Danmark og Norge.

-I dag er det et 50-talls sykemeldte piloter mot vel 90 i går. I hele fjor hadde vi et sykefravær blant de 800 pilotene på fire prosent, det vil si drøVikseyt 30 piloter ute av drift til en hver tid. Så bemanningssituasjonen er i dag er tilnærmet normal, sier .

SAS Braathens har fortsatt et innleid fly fra Sterling og fra SAS i Sverige for å komme til "hektene" igjen.

Pilotmøte tirsdag

Tirsdag skal de skandinaviske foreningene for SAS-piloter møte Flyindustriens Arbeidsgiverforening i Sverige for å drøfte konfliktene som har stått i kø. Det vil i praksis si alle SAS-piloter i Norge, Sverige og Danmark - med unntak av de 320 norske pilotene som kommer fra \'gamle\' Braathens SAFE.

De har tariffavtale under norsk lov, mens alle deres 500 "gamle" SAS-kolleger pluss danske og svenske flygere sorterer under konsernet og svensk lov.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!