SAS-fly måtte nødlande

Fugl i motoren på morgenflyet fra Tromsø til Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Morgenflyet til SAS fraTromsø til Oslo måtte gjøre vendereis og nødlande rett før klokka 07 i  dag.

Boeing 737-maskinen hadde akkurat tatt av fra Tromsø Lufthavn da en fugl kom inn i motoren.

- En fugl i motoren er ødeleggende og kostbart, men landingen skjedde uten dramatikk, sier lufthavnsjef Hans Børre Joachimsen i Tromsø til nordlys.no.

114 ombord

Det var 114 passasjerer ombord og bare seks ledige seter i flyet til Oslo, som tok av klokka 06.50 og bare var sju minutter i lufta.

- 30 av passasjerene kom seg videre med et fly 08.30 og om lag 70 passasjerer kommer til Oslo med et fly som går nå 10.15. 10 - 15 av passasjerene må vente til 12.10, men ellers får ikke nødlandingen konsekvenser her utover dagen, sier assisterende vaktsjef Egil Lindberg ved SAS Ground Service på Tromsø Lufthavn til Dagbladet.no.

Sendes til ornitolog

Flygerne kunne ikke umiddelbart fastslå at fugl i motoren var årsaken til at instrumentene reagerte, men det ble raskt avklart i en inspeksjon på bakken.

- Restene av fuglen blir som vanlig sendt til ornitolog, slik at vi kan holde oversikt over hvilke fugler er til fare for trafikken. Det er som regel måker, sier lufthavnsjef Hans Børre Joachimsen til Dagbladet.no.

Bakkemannskapene jager ofte fugl som søker tilhold rundt flystripa, men i morges var det ikke spesielt mange verken måker eller andre fugler ved Tromsø Lufthavn.